Marijin praznik so počastili tudi v Babincih

Sveto mašo je daroval ljutomerski kaplan Zoran Car, ki je pohvalil domačine, da lepo skrbijo za ta Marijin sakralni objekt

Jože Žerdin, nedelja, 16. avgust 2015 ob 12:06
Marijin praznik v Babincih

Marijin praznik v Babincih

V ljutomerski župniji je bilo na Marjin praznik – Marjino vnebovzetje, še posebej slovesno na sam praznik v soboto, 15. avgusta, ob Marijini kapeli v Babincih. Ob kapeli so se zbrali na žegnanju verniki iz domačega kraja, prišli pa so tudi od drugod. Sveto mašo je daroval ljutomerski kaplan Zoran Car, ki je pohvalil domačine, da lepo skrbijo za  ta Marijin sakralni objekt, ki stoji sredi vasi Babinci in ob tej priložnosti spregovoril nekaj besed o tem velikem krščanskem prazniku.

Kapelo Marije vnebovzete so verniki domačini iz Babincev postavili pred več kot 120 leti in danes se k njej radi zatekajo k molitvi in raznim prošnjam za delo, zdravje in ozdravitev. V zadnjih letih so verniki iz Babincev obnovili poškodovani zvonik, položili marmornate plošče okrog kapele, lepo pa tudi skrbijo za njeno okrasitev in čiščenje. Verniki iz Babincev pa tudi dvakrat letno okrašujejo in čistijo domačo župnijsko cerkev v Ljutomeru.

Ob vaškem žegnanju je bilo še posebej slovesno, kajti dosedanji član pastoralnega sveta župnije Ljutomer, za vas Babinci Branko Dolamič je namreč predal svoje delo Sonji Slana v želji, da bo Marijino svetišče še naprej lepo okrašeno in očiščeno. Sveto mašo ob Marijinem prazniku je ob petju Marijinih pesmi spremljal organist Branko Stojko iz Veščice.

Po blagoslovu ob koncu svete maše so se vsi skupaj še zbrali za skupno mizo v dvorani vaško-gasilskega doma v Babincih na skupnem kosilu in druženju.


Več v Kultura in izobraževanje