Na Pomurskem sejmu izkazali pripravljenost, da pomagajo pri namestitvi ubežnikov

Na Pomurskem sejmu obstaja možnost za začasno namestitev beguncev v halah A, A1 in A2 s skupno površino 4740 m² ter na prostoru pred halami na zunanjem prostoru

Prlekija-on.net, petek, 18. september 2015 ob 12:37

Sejmišče Gornja Radgona

Janez Erjavec, predsednik uprave Pomurskega sejma, je podal izjavo za javnost, v zvezi z možnostjo začasne namestitve migrantov na lokaciji Pomurskega sejma v Gornji Radgoni, o čemer smo že pisali.

»V zvezi s prošnjo ministrstva za notranje zadeve Republike Slovenije, državnega sekretarja Andreja Špenga,  smo na Pomurskem sejmu v sodelovanju z občino Gornja Radgona izkazali pripravljenost, da pomagamo pri rešitvi problema začasne namestitve ubežnikov, ki prihajajo v Slovenijo. Na Pomurskem sejmu obstaja možnost za začasno namestitev beguncev v halah A, A1 in A2 s skupno površino 4740 m² ter na prostoru pred halami na zunanjem prostoru. Ti prostori so z ozirom na sejemsko dejavnost na voljo do 1. 3. 2016. Vse ostale površine so že zasedene s skladišči in za tekoče poslovne potrebe.

Pred morebitno realizacijo projekta se bomo natančno dogovorili o skrbniku začasnega begunskega centra ter o njegovih pristojnostih in obveznostih do lokalne skupnosti in lastnika prostorov. Posebna pozornost v tem dogovoru bo namenjena varnosti lokalnih prebivalcev in njihovega premoženja
,« je ob tem povedal Erjavec.

S prizorišča v Gornji Radgoni:
V Gornjo Radgono prepeljanih še 150 tujcev, policija na prizorišču podala izjavo za javnost
V spodnjem videu si lahko ogledate video, kjer je občane nagovoril župan Občine Gornja Radgona, Stanislav Rojko.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo