Vrata odpira hotel aMord

Podjetnik Zvonko Mord je končal gradnjo 38-sobnega hotela s tremi zvezdicami v Mali Nedelji

Prlekija-on.net, torek, 4. avgust 2009 ob 10:272
Hotel aMord

Hotel aMord

Zvonko Mord, samostojni podjetnik iz Noršincev pri Ljutomeru, je leta 2003 v Mali Nedelji od Trgovskega podjetja Vesna kupil objekt, v katerem so bili dnevni bar, trgovina, večje skladišče ter zdravstvena postaja z zobno ordinacijo in ambulanto. V začetku preteklega leta se je Mord lotil obsežnejše investicije, po letu in pol pa je v neposredni bližini osnovne šole Mala Nedelja zrasel hotel s tremi zvezdicami, poimenovan aMord. Vrednost celotne investicije je 2,5 milijona evrov. Za 1,6 milijona evrov je Mord najel kredit, drugo je dodal lastna sredstva. S Slovenskim podjetniškim skladom ima sklenjeno pogodbo o subvenciji investicije v višini 750 tisoč evrov, katero bo prejel ob izdanem uporabnem dovoljenju. Omenjena sredstva bo moral nakazati banki, pri kateri je najel kredit, in bo s tem zmanjšal obveznosti do banke.

Ob koncu del je Mord na tiskovni konferenci povedal, da se je najprej lotil rušitve več kot polovice obstoječega objekta in se po fazah lotil investicije. Adaptiral je trgovino, na novo zgradil dnevni bar in zdravstveno postajo, ki zajema zobno ordinacijo in ambulanto. Sam hotelski del zajema kletne prostore, kjer so med drugim nameščene savne in solarij, v pritličju so recepcija, restavracija s 120 sedeži, kuhinja, frizerski salon in 80 kvadratnih metrov pokrite terase v sklopu restavracije. Bazenski sklop zajema 150 kvadratnih metrov vodnih površin. V prvi in drugi etaži je 38 dvoposteljnih sob z dodatnim ležiščem, v mansardi pa so zgradili konferenčno dvorano, ki lahko sprejme 60 ljudi.

Dela so potekala tri mesece dlje, kot je bilo načrtovano, kot glavna razloga je Mord omenil neugodno vreme z veliko padavinami in slabo nosilnost tal, kar je zahtevalo več dodatnega dela. Po pridobitvi uporabnega dovoljenja bo nov hotel prve goste sprejel že v prvih dneh tega meseca, uradna otvoritev pa bo v petek, 21. avgusta. Delo v hotelu je dobilo deset ljudi, zaposlili so ljudi iz domačega okolja, ki so bili doslej prijavljeni na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje kot brezposelni. "Če bo šlo vse po planu, bo dobilo v prihodnje zaposlitev še od tri do pet ljudi," je dodal Mord, ki je pred leti skupaj z vodstvom kopališča Bioterme Mala Nedelja podpisal pismo o nameri, ki so ga pred kratkim podpisali tudi drugi turistični ponudniki s širšega območja tega dela ljutomerske občine. Dogovorjeno je, da s skupnimi močmi gostom ponudijo čim več. Hotel aMord je v okolju, ki poleg kopanja v bližnjih Biotermah omogoča številne možnosti sprehodov, kolesarjenja in izletov na podeželje, lastnik pa napoveduje ob ugodnih cenah prenočevanja tudi odlično prleško kulinariko.

trakulja četrtek, 17. september 2009 ob 14:42

totega do pje v krotkem zaprli-...... Hahaha

Dejan četrtek, 17. september 2009 ob 14:56

Hehe

Al pa de grota dum za ostarele -> aMord

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo