Minister Vlačič odprl hotel aMord

Mala Nedelja se od včeraj uradno ponaša s hotelom s tremi zvezdicami v lasti Zvonka Morda

Prlekija-on.net, sobota, 22. avgust 2009 ob 10:413
Prometni minister Patrick Vlačič

Prometni minister Patrick Vlačič

Konec prejšnjega meseca je samostojni podjetnik Zvonko Mord iz Noršincev pri Ljutomeru zaključil gradnjo in opremljanje hotela, ki so ga postavili ob osnovni šoli v Mali Nedelji. Iz objekta, ki ga je leta 2003 Mord kupil od Trgovskega podjetja Vesna, je nastal hotel s tremi zvezdicami, v 38 sobah pa lahko prespi več kot 100 ljudi. Vrednost celotne investicije znaša 2,5 milijona evrov. Za 1,6 milijona evrov je Mord najel kredit, ostalo pa so bila lastna sredstva.
S Slovenskim podjetniškim skladom ima sklenjeno pogodbo o subvenciji investicije v višini 750 tisoč evrov, ki jih je sedaj, ko je prejel uporabno dovoljenje, tudi prejel in jih mora nakazati banki, pri kateri je najel kredit. S tem bo zmanjšal obveznosti do banke.

Hotel aMord je včeraj uradno, v družbi lastnika Morda in ljutomerskega župana Franca Jurše, odprl prometni minister Patrick Vlačič, ki je ob tej priložnosti povedal: "Čeprav izgradnja turističnih kapacitet nedvomno sodi med strateške razvojne usmeritve Slovenije, pa sem danes tu predvsem zato, da lahko čestitam vaši skupnosti. Vsem, ki ste ta zahtevni projekt izpeljali tako odločno, profesionalno in kakovostno ter seveda tudi vsem, ki boste živeli z novim hotelom in njegovo dejavnostjo. Pogosto poslušam o tem, da kapital nima nacionalnosti in se vedno seli tja, kjer se najlažje oplemeniti. Pa vendar so med nami nekateri posamezniki, ki zavračajo investicije v okolja, kjer ne spoštujejo niti osnovnih delavskih pravic niti minimalnih okoljskih standardov in se tudi v času, ko se zanimive poslovne priložnosti odpirajo po vseh koncih sveta, odločajo svoj denar vložiti v svoj kraj. Če gre za dober projekt, bo takšnim posameznikom in takšni skupnosti vsekakor ob strani stala tudi država. Tako kot je prek Slovenskega podjetniškega sklada storila tudi pri izgradnji hotela aMord".

V sklopu hotela aMord so tudi trgovina, dnevni bar, zdravstvena postaja z zobno ordinacijo, sam hotelski del pa zajema savne in solarij, restavracijo s 120 sedeži, frizerski salon, 80 kvadratnih metrov pokrite terase v sklopu restavracije, bazen v velikosti 150 kvadratnih metrov in konferenčno dvorano, ki sprejme 60 oseb. "Jutri je nov dan in začetek trdega dela za vse nas, ki si bomo tukaj, v tem objektu s svojim delom služili vsakdanji kruh," je povedal lastnik novega hotela Zvonko Mord.


Več v Gospodarstvo