Pesmi kvinteta in umetniški performans

Prireditev Občine Radenci ob kulturnem prazniku

Filip Matko, torek, 9. februar 2016 ob 11:41
Prireditev Občine Radenci ob kulturnem prazniku

Prireditev Občine Radenci ob kulturnem prazniku

V Kongresni dvorani hotela Radin v Radencih je bila letošnja osrednja prireditev v čast slovenskega kulturnega praznika prav na 8. februar, ob 19.uri. Slavnostna govornica je bila Bea Baboš Logar, upokojena profesorica slovenskega jezika, pisateljica, kolumnistka in občanka Radenec, v kulturnem delu programa, kot je napovedal povezovalec programa Dejan Raj, pa je nastopil vokalni kvintet Klopotec s Kapele, za njim pa še dijakinje in dijaki Gimnazije Frana Miklošiča iz Ljutomera.

Izvedli so umetniški performans »Mogoče ne biti pomeni biti ?« oziroma ustvarjalni večer poezije, glasbe in mode, za katerega so scenarij in režijo pripravili Gašper Lovrec, Tanja Trajbarič Lopert in Irena Štuhec. S performansom so mladi (Luka Antolin, Martina Korošec, Lara Varga, Inja Kačar, Maša Marič, Laura Čeh, Tajda Kous, Iva Grilec, Mojca Jevšek, Urška Otrin, Nika Cigan, Katja Šemen, Sara Šemen, Ben Lah, Erik Gostonj, Megi Tinev, Luka Šabjan, Tamara Duh, Nino Dotto, Filip Kulčar, Nik Farič in Sara Šac) kreativno iskali odgovore na vprašanja bivanjske problematike današnjega časa; predstavili umetniške kreacije oblek (ki to mogoče niti niso !) ter vse skupaj povezali z interpretacijami izbranih pesmi, tudi dijaške poezije ter z glasbenimi točkami. Program sta povezovala Nino Dotto in Luka Antolin.

Vsem nastopajočim se je pred številnim občinstvom v Kongresni dvorani hotela Radin zahvalil župan Občine Radenci, Janez Rihtarič, ki je ob tem vsem občankam in občanom čestital ob letošnjem kulturnem prazniku.


Več v Kultura in izobraževanje