Radenci: S kolesi »po čarobni deželi treh src«

Udeležba Slovencev, Avstrijcev, Hrvatov, Madžarov in Slovakov

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 6. junij 2016 ob 17:23
Kolesarski maraton Tri srca 2016

Kolesarski maraton Tri srca 2016

Kolesarska sekcija Športnega društva Radenci, ki jo vodi Jože Kager, je v nedeljo, 5. junija, pripravila 36. tradicionalni kolesarski maraton Tri srca Radenci oziroma »po čarobni deželi treh src«. Privabili so ljubitelje poganjanja kolesarskih pedalov na otroški maraton Oaza 2016 (otroci do 12. leta starosti na 4 km), na mali maraton Naturelle 2016 (na 28 km z dvema vzponoma), na srednji maraton Tri srca Radenska Light 2016 (na 54 km z štirimi vzponi) ter na veliki maraton Tri srca Radenska Classic 2016 (na 75 km s sedmimi vzponi).

Start in cilj udeležencev maratona iz petih držav (Slovenija, Avstrija, Hrvaška, Madžarska in Slovaška), bilo jih je skupaj 257, je bil pri lovskem domu v Radencih (nekoč znano gostišče Jež Boračeva !), organizatorji pa so vsem zagotovili majico, osvežilno okrepčilo na vsej poti, malico na cilju, karto za kopanje v termah Zdravilišča Radenci po maratonu ter bogat srečelov z glavno nagrado: kolo ! Najstarejša udeleženka je bila 76-letna Jerica Belšak iz Maribora, najstarejši udeleženec pa 80-letni Ivan Čuček s Ptuja. Sodelovale so tudi tri večje organizirane skupine kolesark in kolesarjev: domači Tondach (26 udeležencev) in Arcont (12 udeležencev) ter Caska (11 udeležencev) iz Vrbne (Feldbach) v Avstriji. Naj ob tem omenimo, da se je iz DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, udeležil malega maratona Naturelle 2016 na 28 kilometrov stanovalec Smiljan Homec, ki je aktiven udeleženec prijateljske skupine Fortuna, kolesaril pa je tudi župan Občine Dobrovnik, Marjan Kardinar, ki je »promoviral« 6. Vidov kolesarski maraton za 18. junij 2016.

Pot je kolesarke in kolesarje vodila v prelepem sončnem dopoldnevu v vinorodne griče nad Radenci, od koder je bil lep pogled proti prekmurski ravnici preko reke Mure. Najkrajša pot se je skozi Orehovce vrnila na cilj, pri daljših progah pa so kolesarke in kolesarji vozili v osrčje Slovenskih goric, mimo Cerkvenjaka in Blaguškega jezera. Najmlajši maratonci, bilo jih je skupno 21, so se vrnili najhitreje, za dobitek skiro pa je bila izžrebana 5-letna Šana Fekonja iz Turjanec. Vzgojiteljice Vrtca Manka Golarja iz Gornje Radgone so krakohlačnikom zaigrale lutkovno igrico »O deklici, ki je prehitro rasla«. Do 13. ure so privozili na cilj še ostali (preko 60 jih je vozilo 75 kilometrov, preko 170 pa na 54 in 28 kilometrov). Tedaj je Dejan Berić iz organizacijskega odbora vodil žreb za preko sto dobitkov in med 257 udeleženkami in udeleženci kolesarskega maratona je bil za glavni dobitek - gorsko kolo ! - izžreban David Štrakl iz Moščanec.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport