Umetniški navdih Prleka predstavljen v slovenski prestolnici

7., 8. in 9. junija ob 20. uri bo v Ljubljani izvedena njegova celovečerna drama: Interpretacija sanj Alexandra Mcqueera

Prlekija-on.net, torek, 7. junij 2016 ob 10:22
Sandi Jesenik

Sandi Jesenik

Sandi Jesenik iz Ljutomera je nedavno aktivno sodeloval v projektu diplomskega filma Svitanje, režiserke Tine Ščavničar. Že 7., 8. in 9. junija ob 20. uri pa bo v Ljubljani izvedena njegova celovečerna drama: Interpretacija sanj Alexandra Mcqueera.

Avtor drame Sandi Jesenik, študent magistrskega študija dramaturgije na AGRFT, se bo prvič predstavil s celovečerno dramo, ki jo je razvijal na akademijah v Ljubljani in v Zagrebu. Protagonist Jaz se sooča z vsakodnevnim življenjem in destrukcijo, v katero ga sili družba. Njegov glavni cilj je najti pot na grad. Drama z metaforo gradu odpira tematiko borbe človeka, o iskanju spolne identitete, samozavesti, volje do življenja in o tem, kako pekel na tem svetu spremeniti v raj.

Projekt je del Festivala Parada ponosa 2016.

Več o programu festivala najdete tukaj.
Informacije in rezervacije: info@bunker.si

Rudi Stegmüller


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Glasba in film