Muzejski kino – Jezdeca in povabilo za ogled naslednjega filma

Muzejski kino se je prelevil v oder za slovenski film, ko smo bili priča premieri filma »Jezdeca«.

Prlekija-on.net, sreda, 10. april 2024 ob 13:49
Muzejski kino - Jezdeca

Muzejski kino - Jezdeca

V torek, 9. aprila 2024, se je Muzejski kino prelevil v oder za slovenski film, ko smo bili priča premieri filma »Jezdeca«. Med občinstvom, ki so si ogledali film, so sedeli tudi igralci v stranskih vlogah, ki so s svojimi prispevki k filmu ustvarili nepozabno izkušnjo. Med njimi je bila tudi Mira Rebernik Žižek, ki je upodobila poštno uradnico, ter skupina fantov, ki so sodelovali kot statisti pri prizoru pokanja s karbidom. Film je s svojo zgodbo o »prleških Golih v sedlu« in podobnostjo s kultnim ameriškim filmom Goli v sedlu navdušil občinstvo po celotni poti od Male Nedelje, preko Jeruzalema in Ljubljane pa vse do Splita.

A že zdaj se oči in ušesa usmerjajo v naslednjo filmsko poslastico, ki bo razvnela strasti in vzbudila apetite gledalcev. Francoski film »Okus strasti«, režiran s strani Tran Anh Hunga, ki je za film prejel priznanje za najboljšo režijo na prestižnem filmskem festivalu v Cannesu, bo v Muzejskem kinu predvajanj v sredo, 8. maja 2024.

Film nas popelje v leto 1885, na idilično francosko podeželje, kjer že 20 let svoje kuharsko čarovnijo izvaja Eugénie za slavnega sladokusca Dodina. Njune jedi so kot umetniška dela, ki zadovoljijo najbolj izbirčne brbončice. Medtem ko sta si sprva izmenjavala le občudovanje, se skozi čas njuno razmerje prelevi v romantično pustolovščino. Vendar pa je Eugénie ženska svobodnega duha, ki nikoli ni hrepenela po poroki. Vseeno pa se njuno življenje obrne na glavo, ko Dodin sklene presenetiti svojo ljubljeno s prvo jedjo, ki jo bo sam pripravil.

Občinstvu že zdaj svetujemo, da si pred ogledom filma Okus strasti napolni želodec, saj bo ta filmska poslastica nedvomno izzvala apetite in vzbudila čute na najgloblji ravni.

Zapisal:
Gregor Žižek, kustos




Več v Glasba in film