Pomlajena Marina praznuje 15 let

Zeleno luč za priredbo je dal avtor in originalni pevec pesmi, Brendi, ki je kasneje izjavil, da mu je najbolj všečna priredba katerekoli njegove pesmi ter da jo je slišal povsod kamor je prišel.

Prlekija-on.net, sreda, 3. april 2024 ob 20:08
Denis Poštrak, foto: Aleksander Onišak

Denis Poštrak, foto: Aleksander Onišak

»Že zimzelena »Povej mi, Marina« v novi preobleki!« se je 1. aprila 2009 glasilo sporočilo za javnost, poslano slovenskim medijem. Pesem je bila posneta in producirana v Umagu v studiu Karma, Nenada Čirjaka - Neno DJ. Spremljevalne vokale sta posnela Peter Januš in Jadranka Krištof, ena najbolj priznanih spremljevalnih vokalistk na Hrvaškem. Zeleno luč za priredbo je dal avtor in originalni pevec pesmi, Brendi, ki je kasneje izjavil, da mu je najbolj všečna priredba katerekoli njegove pesmi ter da jo je slišal povsod kamor je prišel. Na enem najbolj poslušanih štajerskih radijskih postaj, radiu Net FM je skladba osvojila lovoriko druge najbolj predvajane pesmi leta 2009, prekosila jo je le Lady Gaga s Poker Face. DJ v takrat enem najbolj priljubljenih nočnih zabavišč, mariborski Ribičiji je večkrat dejal, da je pesem moral predvajati tudi po petkrat na noč pa še so si jo zaželeli, česar pri drugih pesmih ne pomni. Pesmi še danes radi prisluhnejo na raznih zabavah.

Videospot, ki je izšel šele avgusta istega leta, je posnel Uroš Zorman, scenarij pa je bil plod Denisove domišljije. Vlogo Marine je odigrala takratna kandidatka lepotnega tekmovanja Lepa soseda, Mojca Mitev, ki je danes uspešna vplivnica. Vlogo njenega fanta je odigral Tibor Golob, ki je danes vrhunski fotograf. Plesale so plesalke plesne šole Samba, katerim je koreografijo sestavila večkratna svetovna prvakinja Natalija Banovič. Za make up je poskrbela danes priznana vizažistka Mojca Škof. Videospot je bil za večino sodelujočih odskočna deska za začetek uspešnih karier na njihovih področjih. Denis Poštrak je kmalu za tem ustanovil koncertno-televizijki projekt Moč glasbe nas združuje, v katerem sodelujejo velika imena domače in tuje glasbene scene.

Ob petnajsti obletnici izida pesmi je Vinko Lukač iz podjetja Provideo s pomočjo umetne inteligence videospot pretvoril v HD in 4K.

Pesem je v originalu izdala skupina Don Juan (pevec Brendi) leta 1990 na albumu »Uspavanka za...«, ki je bil prvi projekt založbe Mandarina.

Podatki o pesmi:
Naslov: Povej mi, Marina (Karma remix)
Izvajalec: Denis Poštrak
Avtor glasbe: Branko J. Vunjak - Brendi
Avtor besedila: Branko J. Vunjak Brendi
Avtor aranžmaja: Nenad Čirjak - Neno DJ
Trajanje dela: 3:30, 5:03, 4:19
Leto izida dela: 2009




Več v Glasba in film