Radenci: Julijsko rojstnodnevno praznovanje

Ob čestitkah in torti še Ljudski godci iz Vidma pri Ptuju

Filip Matko Ficko, četrtek, 28. julij 2016 ob 13:48
Julijski slavljenci pri slovesni mizi

Julijski slavljenci pri slovesni mizi

Na poletnem odru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, sta na zadnji julijski četrtek dopoldne nastopila člana skupine »Ljudski godci Videm« iz Vidma pri Ptuju, ki že celih osem let zabavajo občinstvo na različnih zabavnih prireditvah. Bila sta to harmonikar Alojz Fras in klarinetist Dušan Zadravec, oba pa sta tudi vokalista.

Pozdrave je izrekla gospodinja Vesna Razboršek, kajti na DOSOR-jevi terasi je tokrat bila pripravljena slavnostno okrašena miza za šestnajsterico stanovalk in stanovalcev, ki svoj rojstni dan praznujejo v sedmem mesecu vsako leto. Med temi je tokrat bila najstarejša, 96-letna Klara Kukovec (je trenutno v postelji), poleg nje pa še dve stanovalki z okroglo 80-letnico: Amalija Jazbec in Ana Zamuda.

Na DOSOR-jevem odru sta ljudska godca izvedla številne popularne skladbe slovenskih narodno zabavnih ansamblov, kjer so jim s pesmijo brez težav »pritegnili« tudi stanovalke in stanovalci, kot tudi drugi obiskovalci na DOSOR-jevi terasi. Nekatere so ob tem »zasrbele pete« in so zaplesali. Iz DOSOR-jeve kuhinje so pripeljali slavnostno torto, katere so bili deležni vsi prisotni, godca pa sta ob tem slavljenkam in slavljencem zapela »Vse najboljše za vas...«. Slednji so iz rok Vesne Razboršek prejeli tudi lična DOSOR-jeva darilca.


Več v Družabno