Mlajši igrali, starejši plesali v parku

Skrb KD Janko Divjak Kapela za podmladek

Filip Matko Ficko, petek, 19. avgust 2016 ob 17:21
Vsi nastopajoči

Vsi nastopajoči

V Kulturnem društvu Janko Divjak Kapela se poleg aktivnosti starejših članov odlično skrbi tudi za podmladek. Ob nastopih folklorne skupine, kjer v glavnem plešejo starejši, se običajno občinstvu predstavijo tudi mladi člani glasbene sekcije. Pravi njihov medgeneracijski nastop smo lahko spremljali tretji avgustovski četrtkov večer v glasbeni utici sredi parka v Radencih. S prireditvami na odru tamkajšnjega glasbenega paviljona sta letošnje poletne četrtkove večere »oživela« z nastopi kot organizatorja Zavod za turizem in šport Radenci ter Zdravilišče Radenci.

Tako so 18. avgusta po 20. uri na odru glasbenega paviljona zaplesali štajerske plese štirje pari folklorne skupine Kulturnega društva Janko Divjak Kapela, ki jih po strokovni plati vodi Slavica Kovačič, med plesalci pa svojo plesalko običajno »vrti« tudi predsednik društva Slavko Puklavec. Plesalke in plesalce je z zvoki diatonične harmonike spremljal Robi Majerič iz Spodnjih Ivanjec.

Za tem je starejšim članom KD Janko Divjak Kapela sledil še glasbeni podmladek. Bili so to kar trije mladi virtuozi z diatoničnimi harmonikami iz Rihtarovec: 8,5-letna Tina Krajnc, 9-letna Eva Tompa in 12-letni Rene Cimerman. So vsi še učenci Osnovne šole Radenci, a trenutno na šolskih počitnicah, toda ne brez harmonike.

V radenskem parku se sedaj ob četrtkovih večerih zbere kar precej občank in občanov, nastopom na odru glasbenega paviljona pa radi prisluhnejo tudi gostje Zdravilišča Radenci. Le-ti za spomin odnesejo tudi kakšne lep fotografski spominek. Občinstvo je v imenu organizatorjev pozdravila Blanka Fekonja iz Zavoda za turizem in šport Radenci, ki je izrekla tudi zahvalo vsem nastopajočim. Slednji pa so ob svojem drugem nastopu, folkloristke in folkloristi, zaplesali še prekmurske ljudske plese, med mladimi harmonikarji pa se je ob igranju s pesmijo oglasila še Eva Tompa.


Več v Kultura in izobraževanje