Še večer humorja na »DOSOR-jevi vetrnici«

Zbrano občinstvo navdušil zmagovalec TV šova Tilen Artač

Filip Matko Ficko, ponedeljek, 22. avgust 2016 ob 16:40
Tilen Artač

Tilen Artač

Predzadnjo nedeljo v osmem mesecu, 21. avgusta, je v okviru številnih prireditev letošnje poletne »DOSOR-jeve vetrnice« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, nastopil zmagovalec letošnjega pomladnega glasbenega šova na POP TV »Znan obraz ima svoj glas« Tilen Artač. Zaradi slabega vremena je prireditev bila preseljena s poletnega DOSOR-jevega odra v veliki restavracijski prostor doma. A občinstva kljub temu ni manjkalo.

Gost, Tilen Artač, je vsekakor poskrbel za odlično vzdušje in veliko mero humorja. Saj je več kot odličen imitator »opravil intervjuje« s številnimi politiki: dr. Dimitrijem Ruplom, Karlom Erjavcem, Bredo Pečan, Borutom Pahorjem in Milanom Kučanom. Na vrsto sta prišli tudi pomembnejši osebnosti iz kulture in športa (Svetlana Makarovič in Zlatko Zahović) ter z Radia GA GA (psihologinja Ifigenija in Mirko Sepertinšek), pa tudi glasbeniki (Laibach, Peter Lovšin, Zoran Predin in Jože Potrebuješ). Toda posebno navdušenje je »sprožil« kot akademsko izobražen violončelist (vemo, da je končal Akademijo za glasbo v Zagrebu !). Kar za mikrofonom je imitatorsko posnemal »cirkularko« s skladbo »Žled 2014«, nato je na violončelu izvajal svojo humorno skladbo »160 na uro v rikverc«, a za zaključek prav resno eno izmed skladb Johanna Sebastiana Bacha.

Sledil je seveda bučen aplavz številne publike v velikem restavracijskem prostoru DOSOR-ja, ni pa manjkalo niti daril za imitatorja Tilena Artača: DOSOR-jeva vetrnica stanovalca Maksimiljana Korošca, darilo pokroviteljev večera Bio terme Mala Nedelja (vodja marketinga Žužana Šeruga) in vinarstva Stayer Plitvica (vinar Danilo Steyer) ter DOSOR-ja (direktorica Mateja Hauser).


Več v Družabno