Na »DOSOR-jevi vetrnici« uspešne karaoke

Priljubljena zabavno glasbena prireditev za vse generacije

Filip Matko Ficko, sreda, 31. avgust 2016 ob 08:52
Karaoke v DOSOR-ju

Karaoke v DOSOR-ju

Zadnji ponedeljek v osmem mesecu, 29. avgusta zvečer, so v okviru letošnjih poletnih zabavnih prireditev »DOSOR-jeve vetrnice« v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bile na programu seniorske karaoke. Prve letošnje karaoke, ki jih uspešno vodita Mojca Kumlanc in Maja Zamuda, a za brezhibno tehniko skrbi Boris Behek, so bile konec junija na DOSOR-jevem poletnem odru, a tokrat zaradi slabega vremena v veliki restavraciji. Gre za zabavno pevsko prireditev, kjer se v vlogi pevk in pevcev na odru pojavijo tako stanovalke in stanovalci doma, zaposleni, kot tudi zunanji obiskovalci oziroma sodelavci. Slišali smo lahko slovenske ljudske pesmi, tudi brez glasbene spremljave, pesmi slovenske zabavne glasbe ter dalmatinske pesmi.

Tokrat so na karaokah nastopili: družina Koren (hčer Zala kot pevka, sin Gašper s kitaro, a oče Marjan s harmoniko) je predstavila Avsenikovo »Slovenija«; stanovalec Branko Ločnikar je zapel pesem Borisa Kopitarja »Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi«; stanovalka Ema Matijevič je brez glasbene spremljave zapela ljudsko »En šoštar me vprašal«; sestrici Lana in ŽanaČolnik sta zapeli pesem Adija Smolarja »20 ljubic« ter pesem Anje Rupel »Zemlja pleše«; medicinska sestra AndrejaLenartič je predstavila tri pesmi Dalibora Bruna; pevski trio iz DOSOR-jeve kuhinje (Melita, Maja in Suzana) je ob spremljavi harmonike Melite Rauter zapel Slakovo »V dolini tihi«; dekleti Alina Drobec in Ana Kosmajer Marovič sta v duetu zapeli »Dan ljubezni« skupine Bele vrane; prostovoljka Valerija Kovač je zapela »Malo miru« Irene Tratnik, spodaj podpisani DOSOR-jev prostovoljec je zapel »Cviće« klape Intrade, duet dveh Milic Tomšič (mama vokalistka, hčer kitaristka) je zapel »Vračam se spet domov« Robija Majeriča, a duet medicinske sestre Andreje Lenartič in spodaj podpisanega je zaključil karaoke s pesmijo klape Intrade »Uzorita«.

Vsak od nastopajočih je za spomin prejel lectov srček od Jožice Celec, saj je pokrovitelj karaok bilo Medičarstvo Celec iz Ratkovec na Goričkem v Prekmurju. Za zaključek letošnje »DOSOR-jeve vetrnice« so za 26. september ponovno napovedane karaoke, a pred njimi so napovedani še nastopi Primoža Kiriča (kitarist in pevec poje nepozabne pesmi Tomislava Ivčiča, ki ga ob klavirju spremlja Jasmina Dovnik) 5. septembra, Ljutomerskega okteta 12. septembra ter Budinske folklore 19. septembra.


Več v Družabno