Člani in članice LD Ljutomer so se podali na potep po Madžarski

Ustavili so se tudi v vasi Bak, kjer so obiskali razstavo jelenjih trofej, ki so bile uplenjene v letu 2016

Prlekija-on.net, nedelja, 16. oktober 2016 ob 17:08

Lovski izlet na Madžarsko

Člani in članice Lovske družine Ljutomer, so se v petek, 14. oktobra, podali na potep po Madžarski. Zbrali so se v jutranjih urah na avtobusni postaji v Ljutomeru, pot pa jih je nato vodila mimo Lendave, na avtocesto proti Nagykanizsi. Tam so se sprehodili po znani tržnici, nakupili drobnih stvari, se okrepčali z malico in nato pot nadaljevali proti mestu Keszthely.

V Keszthelyju so si ogledali dvorec družine Festetics od zunaj, se sprehodili po prekrasnem parku, pokukali tudi v muzej, kjer se nahaja miniaturna maketa madžarskega parlamenta, ki je izdelan iz več milijonov polžjih hišic, muzejsko zbirko madžarskih kraljev, ... Ogledali so si še župnijsko cerkev ter se sprehodili po okolici.

Pot jih je nato vodila v smer vasi Bak, kjer so obiskali razstavo jelenjih trofej, ki so bile uplenjene v letu 2016. Po ogledu so pot nadaljevali proti Lentiju, kjer so se ustavili na pijači in opravili nakupe ter nadaljevali pot nazaj v Slovenijo. Zaključek izleta so imeli v gostišču v Gančanih, kjer so jih postregli z odlično hrano in pijačo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno