Radenci: Ponosen sem, da tu sem doma

Koncert MPZ Društva upokojencev Cankova v DOSOR-ju

Filip Matko Ficko, četrtek, 15. december 2016 ob 12:20
Koncert MPZ DU Cankova v DOSOR-ju

Koncert MPZ DU Cankova v DOSOR-ju

V okviru božično novoletnega pričakovanja se je v številne prireditve v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vključil tudi Mešani pevski zbor Društva upokojencev Cankova. Pevke in pevce, skupno jih je 17, združuje Milan Osterc, ki je tudi predsednik DU Cankova. Že več kot leto dni pa zbor za nastope kot zborovodkinja pripravlja prostovoljka Mira Huber.

Priznati je treba, da so pevke in pevci s Cankove tokrat resnično presenetili. V glavnem s svojim pevskim programom. »To je Slovenija,ponosen sem, da tu sem doma...« je bila pesem, ki je prevzela vse zbrane v predprostoru domske knjižnice DOSOR-ja v sredo, 14. decembra dopoldne po 10.uri. Pred nastopom jih je pozdravila pripravnica delovne terapije Janja Tratnjek, ki se je s priložnostnim darilcem pevkam in pevcem zahvalila za pevski dopoldan ob zaključku koncerta.

Cankovske pevke in pevci se združujejo v pevskem zboru pri domačem Društvu upokojencev že od leta 2010 dalje, po prihodu prostovoljke Mire Huber pa so se lotili študija povsem novih pesmi, da se izredno razlikujejo od ostalih zborov. Sedaj njihovo ubrano petje »gre izredno hitro v uho«, poslušalke in poslušalci pa ob nekaterih pesmih lahko celo pritegnejo s svojim petjem. Ob tokratnem koncertu je to bilo povsem na zaključku, ko so po odpeti znani božični pesmi, ob spremljavi zborovodkinje na klaviaturah pevke in pevci zapeli znane, sedaj že nekako »ponarodele« pesmice Lojzeta Slaka (V dolini tihi...).


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje