V Ljutomeru bo potekal posvet o reorganizaciji centrov za socialno delo

Z reorganizacijo želijo izboljšati njihovo učinkovitost delovanja ter državljanom ponuditi kakovostnejše storitve

Prlekija-on.net, četrtek, 9. februar 2017 ob 19:03
Prvi posvet bo potekal v Golarjevi hiši

Prvi posvet bo potekal v Golarjevi hiši

Na Ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravljajo reorganizacijo delovanja centrov za socialno delo, s katero želijo izboljšati njihovo učinkovitost delovanja ter državljanom ponuditi kakovostnejše storitve. Spremembe bodo poenotile delovanje centrov za socialno delo, razbremenile strokovne delavce, da bodo ti imeli več časa za socialno delo, povečale učinkovitost in kakovost dela ter dostopnost storitev vsem, ki jih potrebujejo.

Reorganizacija je zahteven projekt, njegova uspešnost pa je odvisna tudi od vključenosti in zaupanja vseh deležnikov v koristi, ki jih prinašajo spremembe. Ker želijo v proces reorganizacije vključiti različne lokalne deležnike, bodo v času od februarja do aprila 2017 organizirali serijo lokalnih posvetov v izbranih krajih po Sloveniji, na katerih bodo predstavili projekt reorganizacije centrov za socialno delo ter omogočili izmenjavo mnenj z drugimi deležniki – predstavniki CSD, lokalne skupnosti, stroke, nevladnih organizacij, javnih zavodov in uporabnikov storitev CSD.

Vabijo vas na prvi posvet o reorganizaciji centrov za socialno delo, ki bo potekal v Ljutomeru, in sicer 14. februarja 2017, od 16.00 do 18.00 ure, v Golarjevi hiši.

Na posvetu bosta reorganizacijo predstavili dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, in Tanja Amon, v.d. generalne direktorice Direktorata za socialne zadeve. V omizju bo sodeloval dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota. Posvet bo moderiral mag. Darko Krajnc, Predsednik rejniškega društva Slovenije.

Na posvet so vabljeni vsi občanke in občani, predstavniki lokalne skupnosti, stroke, nevladnih organizacij, javnih zavodov, zaposleni v CSD in uporabniki storitev CSD - iz območja Ljutomera, Lendave, Murske Sobote in Gornje Radgone.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33