Odprli pisarno lokalnega odbora SMC Ljutomer

Slavnostna gostja je bila vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica SMC dr. Simona Kustec Lipicer, ki je skupaj s predsednico LO SMC Ljutomer Saro Karba in poslancem DZ mag. Aleksandrom Kavčičem predala pisarno v delovanje lokalnemu odboru

Prlekija-on.net, torek, 21. februar 2017 ob 14:015
Odprtje pisarne SMC Ljutomer

Odprtje pisarne SMC Ljutomer

V Ljutomeru so v ponedeljek, 20. februarja, odprli pisarno SMC Ljutomer, ki bo namenjena delovanju lokalnega odbora, druženju in sestankom. Pisarna bo odprta vsako prvo soboto v mesecu, med 10.00 in 12.00 uro, ko bodo vrata odprta za vse, "ki si želijo plodnega in dobrega sodelovanja za boljši jutri v Prlekiji". Pisarna se nahaja na Ormoški cesti 3 (nekdanja stavba PGP) v Ljutomeru.

Slavnostna gostja otvoritve pisarne je bila vodja poslanske skupine SMC in podpredsednica SMC dr. Simona Kustec Lipicer, ki je skupaj s predsednico LO SMC Ljutomer Saro Karba in poslancem DZ mag. Aleksandrom Kavčičem predala pisarno v delovanje lokalnemu odboru.

Prisotna sta bila tudi poslanca SMC, Dušan Radič in mag. Branislav Rajič, svetovalec za nacionalno varnost v kabinetu predsednika vlade dr. Erik Kopač, generalni sekretar SMC Jože Artnak, predsednica LO SMC Murska Sobota Ksenija Flegar ter številni drugi.

Dr. Simona Kustec Lipicer je pred odprtjem med drugim povedala, da je to tisto bistveno, kar si v stranki od samega začetka želijo: delati zgodbo na lokalni ravni. "Lokalna zgodba je v resnici začetek zgodbe SMC-ja. Brez vas ni nas na nacionalni ravni. Brez vaše energije, brez vaših opozarjanj, brez vašega delovanja, nimamo tudi pravih usmeritev, smernic in občutkov, kar se vsakodnevno dogaja med ljudmi. In to je tisto ključno in ta prostor je tisti, kjer se bo tudi uradno pod imenom SMC, verjamem da veliko aktivnosti vršilo."

Dr. Simona Kustec Lipicer:

Mag. Aleksander Kavčič je med drugim izpostavil svojo vlogo kot povezovalni člen med občani ter o pomembnosti stika z njimi tako na terenu kot tudi sedaj v pisarni.

Mag. Aleksander Kavčič:

Jože Artnak je med drugim povedal, da pričakuje, da bodo tukaj ponudili roko tudi drugim političnim dejavnikom v tem okolju in prispevali pomembne rešitve za ljudi, za državo, za stranko in vse, ki želijo in hočejo dobro.

Jože Artnak:

Dr. Erik Kopač je izrazil upanje, da se bodo s tem novim prostorm še bolj povezali z ljudmi iz lokalnemga okolja ter prenašali njihove potrebe v Ljubljano.

Dr. Erik Kopač:

Sara Karba pa je ob tem izpostavila pomembno vlogo lokalnih odborov, delo občinskih svetnikov v občinah, kjer SMC trenutno deluje ter omenila dva večja dosežka za katere so si prizadevali - povišanje denarne postavke v proračunu za rojstvo otroka ter uspešno civilno iniciativo povezano s stranko, kjer so skupaj s stanovalci največjega blokovskega naselja v Ljutomeru uspeli z amandmajem v proračun uvrstiti obnovo otroškega igrišča.

Sara Karba:



Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika