Anja in Samo predstavljata Maroko

V Mladinskem centru Prlekije bo v petek, 28. aprila s pričetkom ob 18. uri izvedena potopisna predstavitev vključno tudi z okusom dobrot iz Maroka

Prlekija-on.net, petek, 28. april 2017 ob 14:22

Anja Lukner

Na Spodnjem Kamenščaku v Mladinskem centru Prlekije bo v petek, 28. aprila s pričetkom ob 18. uri izvedena potopisna predstavitev vključno tudi z okusom dobrot iz Maroka. Dogodek bosta realizirala Anja Lukner in Samo Žerjav, ki sta se deset dni potepala po pisanem afriškem biseru.

Maroko je dežela nasmejanih ljudi in predstavlja pravo kombinacijo vsega. Stara kraljeva mesta s stresnimi medinami, francoski pridih prestolnice, zasneženo gorovje Atlas, puščavsko prepletanje oaz in nerodovitne puščave, bogata kultura in tradicija Berberov, Arabcev in Judov, tajini, metin čaj in pomarančni sok. Vstop na dogodku je prost in vabljeni, da se pridružite zanimivemu potepanju in okušanju tamkajšnjih dobrot.

Anja Lukner sicer velja za dolgoletno predano prostovoljko v različnih organizacijah in ravno zato jo je MCP že pred leti predlagal za slovensko najprostovoljko ter je tudi prejela v protokolarnem objektu Brdo pri Kranju posebno nacionalno priznanje, kar prikazuje spodnji video.

Tekst, foto: Rudi Stegmüller
Video: Anton Gregorinčič


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje