Radenci: Nedeljski odbojkarski turnir mladih

Hočani in Sobočanci »pretrd oreh« za Radenčane

Filip Matko Ficko, nedelja, 5. november 2017 ob 16:57
Nedeljski odbojkarski turnir mladih

Nedeljski odbojkarski turnir mladih

Letos jeseni je vodenje podmladka Odbojkarskega kluba Radenci prevzel dosedanji trener prvega moštva Bogdan Marič in tako je 5. novembra v Športni dvorani v Radencih potekal letošnji 1. krog kvalifikacijskega turnirja za starejše dečke (letnik 2003 in mlajši). Sodelovali so podmladki treh klubov: OK Hoče, OK Panvita Pomgrad Murska Sobota in OK Radenci.

OK Radenci - OK Hoče 0 : 2 (6:25; 6:25)

V prvi tekmi sta se pomerili ekipi podmladkarjev OK Radenci in OK Hoče, kjer se je pokazalo, da imajo domači mladi igralci še premalo izkušenj. Izgubili so oba seta z istim rezultatom 6 : 25. Pod vodstvom trenerja Darija Kotnika (licenca A) so za OK Hoče zaigrali: Klemen Novoselnik, Andraž Kavnik, Žan Belec, Gal Badrov, Marko Šibila, Jonatan Jezernik, Timotej Vodušek, Gal Fanedl, Lenart Potočnik (kapetan), Vito Dragojevič, Alen Dlouhy in libero Kevin Novoselnik.

OK Hoče - OK Panvita Pomgrad Murska Sobota 0 : 2 (23:25; 10:25)

V drugi tekmi so Hočani, ki so premagali Radenčane, morali priznati, da so Sobočanci izkušnejši. Prvi set so izgubili s 23 : 25, drugi set pa z 10 : 25. Pod vodstvom trenerja Bojana Novaka (licenca A) so za OK Panvita Pomgrad zaigrali: Tim Štimulak, Dino Vinkovič (kapetan), Rene Potočnik, Jure Jureš, Klemen Novak, Aleks Petrovič, Niko Kovačič in libero Timotej Prelog.

OK Panvita Pomgrad M. Sobota - OK Radenci 2 : 0 (25:18; 25:14)

V tretji tekmi ni bilo več vprašanje, kdo bo zmagovalec, Sobočanci so Radenčane premagali v obeh setih (25:18; 25:14), vendar so se domačini mladim gostom iz Murske Sobote veliko bolj upirali, kot jim je to uspelo proti Hočanom. Pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča (licenca B) so za OK Radenci zaigrali: Mark Steyer, Jože Enej Hakl, Timi Klobasa, Teo Založnik, Lan Marič, Jakob Stanek, Sven Ploj, Žiga Ploj, Martin Mohar (kapetan), Gašper Koren in Aljaž Mulec.

Tekme je sodila sodniška trojka: Tomi Špindler (prvi sodnik) iz Ljutomera, Andrej Šiftar (drugi sodnik) iz Murske Sobote in Žan Stajnko (pri zapisniku) iz Ljutomera. Vrstni red ekip po 1. turnirju: 1. OK Panvita Pomgrad Murska Sobota 6 točk, 2. OK Hoče 3 točke in 3. OK Radenci brez točk. Pokrovitelja turnirja sta bila Klima center Tratnjek Murska Sobota in Športna oprema Mikasa. Sledila bosta še dva turnirja: 19. novembra v Murski Soboti ter 10. decembra v Hočah, obakrat ob 10. uri.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport