Bodimo s Sanjo, da ne izgubi upanja

Dobrodelni koncert Župnijske Karitas Sv. Jurij ob Ščavnici za Sanjo

Branko Košti, nedelja, 25. marec 2018 ob 19:13
Dobrodelni koncert za Sanjo

Dobrodelni koncert za Sanjo

»Najbolj čudovito premoženje, ki ga imaš, je srce, polno ljubezni, uho, pripravljeno poslušati in roka, ki je pripravljena pomagati drugim,« so v zloženko ob Dobrodelnem koncertu za Sanjo, zapisali organizatorji, Župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici.

Devetnajstletna Sanja Pertoci iz Sovjaka, vasi v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, se bori s hudo ter redko obliko raka – osteosarkom. Pred nekaj manj kot štirimi leti je zanjo in njeno družino posijal žarek upanja, saj je bilo zdravljenje s kemoterapijo uspešno, vendar je bolezen po treh letih in pol, znova udarila v še hujši obliki. Zdravljenje in zdravila predstavljajo ogromen strošek za družino, zato je Župnijska Karitas Sveti Jurij ob Ščavnici odločila s prihodkom letošnjega dobrodelnega koncerta, pomagati mladi Sanji in njeni družini.

Sanje in njenih najbližjih na dobrodelnem koncertu v KUS Sv. Jurij v petek, 23. marca, ni bilo, saj so v kliničnem centru v Ljubljani, kjer je Sanja prav v teh dneh začela prejemati kemoterapijo. Kocbekova dvorana pa je bila polna domačinov in tudi obiskovalcev od drugod, ki želijo Sanji omogočiti zdravljenje in nabavo zdravil ter spodbuditi njeno upanje v ozdravitev, družini pa ob vseh vsakodnevnih skrbeh predstavljajo veliko dodatno breme.

Z bogatim glasbenim in dramskim programom so obiskovalce navdušili Slovenjegoriški muzikanti, ansambel Razigrani fantje s pevko domačinko Katjo Belec, ansambel Divji dečki je spremljal pevke Klementino Vrbnjak, Špelo Petek, Barbaro Brumen, Evo Trbuc in Tadejo Fras, skupina Metulj, ansambel Pivski bratje, pater Janez Ferlež, za nekaj ljudske glasbe so poskrbeli Gaberski mantraši, veliko smeha pa so izvabili člani KUD Rožički Vrh s skečem Šola in gledališka sekcija KUD Križevci pri Ljutomeru s skečem Dopust. Vrhunec večera, predvsem za mlajše obiskovalce, je predstavljal nastop znane prekmurske pevke Nike Zorjan.

Za pomoč Sanji in njeni družini je bilo zbranih 3.029,00 evrov. Vsem, ki še želijo pomagati, sporočamo, da je za Sanjo odprt transakcijski račun pri NLB: SI56 0234 1184 4948 579, Sanja Pertoci, Sovjak 18, 9244 Sv. Jurij ob Ščavnici.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje