Prva etapa Dirke po Sloveniji bo kolesarje peljala skozi Prlekijo

Prva etapa s startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti bo kolesarje peljala tudi skozi Gornjo Radgono, Radence, Vučjo vas, Križevci, Ljutomer in Razkrižje

Prlekija-on.net, sreda, 6. junij 2018 ob 16:09

Prva etapa Dirke po Sloveniji 2018

Dirka Po Sloveniji 2018 bo letos jubilejna, 25., potekala pa bo med 13. in 17. junijem 2018 ter bo imela pet etap: 1. Lendava - Murska Sobota, 2. etapa: Maribor - Rogaška Slatina, 3. etapa: Slovenske Konjice - Celje, 4. etapa: Ljubljana - Kamnik in 5. etapa: Trebnje - Novo mesto.

Prva etapa s startom v Lendavi in ciljem v Murski Soboti bo kolesarje peljala tudi skozi Gornjo Radgono, Radence, Vučjo vas, Križevci, Ljutomer in Razkrižje. Večji kraji skozi katere pelje prva etapa: Lendava - Lenti (Madžarska) - Dobrovnik - Gornja Radgona - Ljutomer - Beltinci - Murska Sobota.

Trasa prve letošnje etape dirke Po Sloveniji je večinoma ravninska, razen srednjega dela, kjer bodo kolesarji »spoznavali« Goričko. Po startu v Lendavi, trasa pelje kolesarje prvič v zgodovini dirke tudi na Madžarsko. S tem zaokrožuje dirka Po Sloveniji tudi svoja gostovanja v minulih 25 letih prav v vseh sosednjih državah. Dobrovnik, kjer je bil leta 2015 start tretje etape, bo kolesarje pozdravil v prvem delu etape, Gornja Radgona, Ljutomer in Beltinci pa bodo kolesarsko karavano videli v zadnjem delu. Ker je etapa pretežno ravninska, je pričakovan sprint glavnine na ulicah Murske Sobote. Cilj etape bo na Slovenski cesti.

V videu si lahko ogledate potek celotne trase prve etape, ki bo 13. junija.

Letošnja dirka Po Sloveniji bo sicer ena izmed najmočnejših postaj serije UCI Europe Tour, saj bo na njej nastopilo kar 9 ekip s statusom World Tour, 5 profesionalnih kontinentalnih ekip, 7 kontinentalnih ekip ter reprezentanca Slovenije.

Profil 1. etape Dirke po Sloveniji



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport