Seje ni bilo, saj ni bila sklepčna

12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ se je opravičilo, ker naj bi bili zadržani

Prlekija-on.net, sreda, 27. marec 2019 ob 15:008

3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer

Za sredo, 27. marca, je bila sklicana 3. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, na kateri bi svetniki in svetnice med drugim morali obravnavati tudi Odlok o proračunu Občine Ljutomer za leto 2019 - dopolnjen predlog. A seja ni bila sklepčna, saj na njej ni bilo 12 svetnikov iz strank SD, SMC, DeSUS, SDS, SLS, NSi in LMŠ, ki so poslali opravičilo, kot smo že poročali. Razlog za to je bil, ker naj bi jih bila večina zadržanih, kot so navedli v sporočilu, ki so ga naslovili na županjo in tudi na naše uredništvo.

Na seji so tako bili prisotni le županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba ter svetniki Niko Miholič, Janko Špindler, Saša Polajnar, Jože Panič, Manja Gospodarič, Silvester Perko, Darinka Budna, Ludvik Rudolf st. in Jože Klemenčič, odsotni pa so bili Ciril Magdič, Franjo Karlovčec, Dejan Karba, Matevž Kaučič, Dejan Kaučič, Sara Karba, Slavica Sunčič, Srečko Žižek, Marta Mihorič, Tomislav Nemec, Mira Rebernik Žižek in Maksimiljan Gošnjak, ki so bili podpisani pod opravičilo.

Potrebno bo začasno financiranje

Županja je ob tem izrazila obžalovanje, saj je na dnevnem redu bilo kar nekaj pomembnih točk, med drugim omenjena o proračunu. Povedala je tudi, da bo za april, maj in junij sedaj občinski svet moral sprejeti sklep o začasnem financiranju, kar prinaša določene težave v poslovanje občine, saj ne bodo mogli začeti z razpisi za dodeljevanje sredstev društvom, niti malemu gospodarstvu in obrtništvu, oteženo bo tudi prijavljanje na razpise za evropska sredstva, ... Povedala je tudi, da so imeli vsi občinski svetniki možnost vložiti amandmaje, dobili pa so le dva. Glede ure sej pa je dodala, da je določena po poslovniku in da če to komu ne ustreza, morajo spremeniti poslovnik.

Oglasil se je tudi Niko Miholič, ki je med drugim povedal, da je razočaran nad dogajanjem v občinskem svetu in da je to, da se je opravičilo dvanajst svetnikov hkrati, farsa, ter da to zavira razvoj v občini.

Ob tem so počakali 15 minut, če bi se jim kateri svetnik še pridružil, a ker se to ni zgodilo, so se razšli.

Sejo, ki to ni bila, si lahko ogledate zgoraj v videu.


Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika