»Iz majhnega zraste veliko«

Na Cvenu so se predstavile vse sekcije kulturnega društva

Prlekija-on.net, torek, 11. junij 2019 ob 10:19
Iz majhnega zraste veliko

Iz majhnega zraste veliko

V soboto, 8. junija 2019, je Kulturno društvo Cven v zadružnem domu pripravilo prireditev z naslovom Iz majhnega zraste veliko, ki je povezovala mlajše in starejše člane kulturnega društva. Na začetku so na oder prišli učenci Podružnične osnovne šole Cven, ki so v otroškem pevskem zboru pod vodstvom Martine Kuzma zapeli dve pesmi. Čvečki so zaplesali splet prleških plesov, Črički pa so zabrenkali na tamburicah.

Prireditev sta povezovala Matic Barta in Melita Lihtenvalner, stara znanca cvenskega odra, ki sta skozi celotno prireditev na duhovit način prepletla delo vseh osmih sekcij kulturnega društva. V nadaljevanju programa se je predstavila mladinska folklorna skupina z belokranjskimi plesi, Tihomir Babič in Slavica Božič sta zapela dve pesmi, recitacijska sekcija pa je pripravila odlomek iz Cankarjeve črtice Skodelica kave.

V drugem delu prireditve se je s primorskimi plesi pokazala folklorna skupina KD Cven, Cvenski oktet je pod vodstvom Tihomirja Babiča zapel tri pesmi, videli pa smo tudi štiri harmonikaše - od najmlajšega Jana Fekonja, malo starejšega Marjana Rozmariča, Benoja Štermana ter najstarejšega Janka Žuniča.

Gledališka skupina je uprizorila skeč Kako si je Franček iskal službo, sekcija KulCultura je pripravila videopredstavitev Kulturnega društva Cven, starejša folklorna skupina pa je zaplesala splet prleških plesov z naslovom Kosci.

Za konec je zapel Mešani pevski zbor Cven-Pristava pod vodstvom Felicite Heric Taškov, ki je nadomeščala stalnega zborovodja Vita Žerdina. Na oder so prišli tudi najmlajši ter ob zvokih harmonike skupaj z zborom zapeli Slakovega Čebelarja.

Ta prireditev je dokaz, da se na Cvenu vedno nekaj dogaja, da kultura povezuje vse generacije ter da se da s skupnimi močmi narediti veliko za dobrobit skupnosti in posameznika. Kot je dejala predsednica KD Cven, Mateja Topolinjak, smo lahko hvaležni za pestrost kulturnega dogajanja na Cvenu, saj ima kulturno društvo kar osem sekcij, ki so zelo aktivne v domačem in širšem okolju. Zahvala pa velja tudi vsem obiskovalcem, ki s svojim obiskom napolnijo dvorano Zadružnega doma na Cvenu.

Predstavitev Kulturno društvo Cven

Objavil/a KulCultura dne Nedelja, 09. junij 2019

 

Slavica Božič
Foto: Sara Vinkovič



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje