Mirko iz Radencev ulovil deset kilogramskega krapa in postal ribiški car

Skupaj je v ribniku v Gradišču 21 ribičev ulovilo 58,40 kg rib

Prlekija-on.net, četrtek, 13. junij 2019 ob 17:26
Ribiško tekmovanje za ribiškega carja

Ribiško tekmovanje za ribiškega carja

Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je v nedeljo, 9. junija, v ribniku v Gradišču pripravila ribiško tekmovanje za ribiškega carja temeljne ribiške enote Tišina. Lepa sončna nedelja je torej v idilično naravno okolje h gradiškim ribnikom na tekmovanje za ribiškega carja privabila 21 ribičev, ki so se za prestižni laskavi naslov za ribiškega carja potegovali in namakali trnke kar dobrih pet ur. V času tekmovanja so od ribičev tehtali ulovljene ribe, kajti tudi tokrat so lovili ribe ujemi - spusti. Skoraj vsi ribiči so imeli dobro »nabrušene trnke«, zato uspehi niso izostali.

Za vse ribiče, ki so se udeležili ribiškega tekmovanja je bil vse skupaj pravi izziv, kajti temeljna ribiška enota Tišina tekmovanje in kronanje ribiškega carja pripravlja že dolgih 50 let. Ob koncu tekmovanja so razglasili najboljše ribiče. Skupaj je zmagal s prvim mestom Mirko Štelcl, ki je ulovil 22,05 kg ulovljenih rib, drugi je bil Franc Škrilec z 8,20 kg rib, tretji pa Žan Šnajder s 7,40 kg ulovljenih rib. Car Ribiške družine Gornja Radgona, temelja enota Tišina je tako postal Mirko Štelcl iz Radencev, ki je ulovil najtežjo ribo in sicer krapa, ki je tehtal 10,5 kg.

Da je vse potekalo lepo, je skrbel član temeljne ribiške enote Tišina Igor Kočar, ki je bil glavni sodnik na tekmovanju. Prvih šest tekmovalcev je prejelo praktične nagrade. Rdeča nit letošnjega ribiškega tekmovanja je bilo, ko so okronali novega ribiškega carja, ki bo celo leto skrbel za red in čistočo in ribiški zarod v gramoznicah v Gradišču. Novega ribiškega carja je okronal predsednik temeljne ribiške enote Tišina Vinko Šarotar, pomagal pa mu je lanskoletni ribiški car Franc Titan, ki je vse skupaj predal novemu ribiškemu carju. Carja so oblekli v pelerino, na glavo so mu nadeli krono in v roko je prejel žezlo. Novi ribiški car bo ribiče vodil do naslednjega leta 2020. Povedal je, da je ribič že 35 let, rad se udeležuje ribiških tekmovanj. Lovi vse vrste rib, najraje pa poje dobro spečenega smuča. Najtežjo ribo krapa je ulovil na vabo koruzo z aromo vanilja.

Jože Žerdin



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno