Gjerkeš vozil pod vplivom alkohola in odstopil

Henrik Gjerkeš ni več minister

Prlekija-on.net, torek, 21. december 2010 ob 16:2010
Henrik Gjerkeš

Henrik Gjerkeš

Minister za lokalno samoupravo in regionalni razvoj Henrik Gjerkeš ni imel s službenim avtomobilom Audi A6 prometne nesreče, kot je bilo sprva rečeno, imel naj bi samo počeno pnevmatiko, zato je z upočasnjeno vožnjo vzbudil pozornost policijske patrulje. Po prihodu policije se je izkazalo, da je imel v krvi 0,64 promila alkohola.

Predsednik stranke DeSUS Karl Erjavec je na sedežu stranke sklical posebno tiskovno konferenco, kjer sta skupaj z Gjerkešom pojasnila incident. Na tiskovni konferenci je minister ponudil svoj odstop, ki ga je Borut Pahor sprejel.

"Novoletna zabava s sodelavci je bila prijetna. Po celem dnevu brez hrane in nekaj kozarcih je bilo alkohola očitno preveč. Dogodek obžalujem." je ob tem povedal Gjerkeš.

Kot pravi, želi s svojim odstopom, zaščititi svojo integriteto in integriteto vlade. "Dogodek je popolnoma neprimeren za ministra, ki svojo funkcijo opravlja 24 ur na dan. Za njega po mojem mnenju veljajo neki višji standardi, zato sem se tudi odločil da podam svoj odstop." in dodaja, da odstop ni v povezavi z njegovim delom.

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec je pojasnil, da za Gjerkešovo naslednico predlagajo pravnico Dušo Trobec Bučan, o čemer so se že pogovarjali s premierjem Pahorjem, ki se z izbiro strinja. Za kandidatko jo še mora potrditi izvršni svet stranke.

"V DeSUS-u obžalujemo, da je prišlo do tega dogodka, ki ni v skladu z etiko naše stranke, zato sva že imela pogovor, kjer sva ugotovila, da zaradi te človeške napake ne more več kvalitetno opravljati funkcije ministra, ki jo je v strokovnem smislu opravljal odlično." je povedal Erjavec.

Sprva je bilo rečeno, da je Gjerkeš preteklo noč blizu Grosuplja s službenim avtomobilom Audi A6 doživel prometno nesrečo. V krvi naj bi imel 1,2 promila alkohola, policisti pa naj bi ga pridržali do streznitve.

karantanija torek, 21. december 2010 ob 18:32

Vitez pa lepe praznike, gospod minister, ups, ex minister!!! Pijunca

Dejan torek, 21. december 2010 ob 19:55

Sej pa je Prlek, teko je pri nas v lüfti. So ministri še dosti večje norije delali pa so ne odstopili.
Gjerkeš pa mislin, ka je svojo delo dobro oprovla.

karantanija torek, 21. december 2010 ob 22:04

Baje, ka je ne vse tak belo, kak bi moglo bite. Nekej vekega masla še je za jin ostalo. O ten nej sodejo tiste kere se na to razmejo, dejstvo pa je, ka smo za politike pač ne, pijonce pa smo dobre. P Na zdrovje a na zdrovje

misekovi torek, 21. december 2010 ob 22:18

On bo dlih tak kak vsaki ploča kazen tak ka neven zakaj bi naj odstopja.
Kakorkoli ostali smo brez ministra, ze pa de tote peneze po nehče drugi vleka in garanteran ka jih v Prlekiji nede nič pusta.

zobl torek, 21. december 2010 ob 22:47

uradno je to kao razlog ka je odstopja zaradi voznje v alkoholiziranen stanje, glede na to ka se f politiki razne stvari dogajajo, je mozno ka je odstopja zaradi cesa drugega, ka bi pa se lepse culo so pac izbroli to ka se je voza v pijanen stanji.
bres problema bi se lehko tota zadeva pod tepih djola, ker to je premali razlog ka bi zaradi pijanosti odstopja... ziher je v ozadji nekaj večjega, pahorovec & kompani pa nečejo še f slabšo luč dovati toto svojo vlado ki ma že tak slabo javnomnensko potporo....

zobl torek, 21. december 2010 ob 22:49

teko se je gospa mama potrudila v dešusi ka pride človik na ministersko mesto zej pa te ka bi zaradi takše bedarije ša celi projekt pa trud po gobe... Hjooj Hjooj Hjooj Hjooj

henry,henry,....

Vizionar sreda, 22. december 2010 ob 00:14

Ko se želiš nekoga znebiti mu je treba podtakniti. Da vladni AUDI A6, na avto cesti poklekne zaradi gume, to je vest za publiko...moja je korejka, pa že četrto leto brez defekta...pričakovali so nesrečo ! V tropu se tuli z volkovi...tega pa on ni hotel.

Ivek sreda, 22. december 2010 ob 05:09

Bi jas tüdi reka, ka neke smrdi. Pa ne počeni šlah, morti malo vün spüščeni. O jegoven ministriranji se ne dosti čülo, to pomeni, ka je ne bilo tak zanič, ka bi ga po cajtungah vločili. Rjovec je fse tak hitro zmurksla, zato se mi vidi naštimano. Neje dobro, če čemo meti ministre, ki naj nebi bili kak fsi lidje, pa se za svetke tüdi malo veselili. Pa še neke sen se spotja. Policaji so vstavili afto, gi je vozja bole pomalen, to se provi ka je šofer meja pasko. Ziher so odmah po toblicah znali keri je, morti so ga čakali.

TUNČEK sreda, 22. december 2010 ob 12:16

Fsevküp mo lehko kakšo drügo ozadje. Smo meli že več ministrof, ke so bli dosta bole pod alkoholon za volonom, pa tüdi posloncof, pa se jin je ne nič zgodlo. Celo eden med jimi je naprava zlo hujdo prometno nesrečo, močno pijan, pa smo še zaj po neke letih ne čüli, ka bi bija kej opsojeni.
Če pa minister odstopi, je pa to samo poštena in hvolevredna poteza, ke je v razviti demokraciji normalna, prinas pa retkost. Pa si ne misliti, da totega ministra opsojan, se če je ša z novoletne zabove in previdno voza, je sigurno ne ogroža nibenega in meja je v mislih, da je pač bila kakša krožica preveč.

Čüdno pa je, da so ne vstavili še kakšega ministra, se so fsi bli na zabovi.

Lenny sreda, 22. december 2010 ob 12:26

Mamika pa v joč, ka se je tak mantrala, ka je sineka visoko sprovila, ze pa kunec politične karijere na zene cajta.....boga Žalosten

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Politika