V Ljutomeru naredili skupno kar 6.766 vzgibov

Zbrali so se navdušenci nad street workoutom (ulično vadbo) in prikazali vadbo, ki se pri tem izvaja

Prlekija-on.net, nedelja, 28. junij 2020 ob 09:42
Street workout dogodek v Ljutomeru

Street workout dogodek v Ljutomeru

V Ljutomeru je v soboto, 27. junija, potekal dogodek, ki so ga pripravili Streetworkout Slovenija in Street Workout Ljutomer. Ob tem so se zbrali navdušenci nad street workoutom (ulično vadbo). Dogodek so pričeli s "Pullup Madness", kjer so fantje v treh urah skušali narediti kar se da največ pullupov (vzgibov). Devet fantov je v tem času skupaj naredilo kar 6.766 vzgibov, okroglih tisoč jih je naredil Kristjan Ceglar.

Nato so potekale še delavnice in druge aktivnosti, kjer sta Blaž Rozman in Sebastjan Emeršič predstavila osnovne vaje v "Streetliftingu" - poizkušanje v absolutni moči pri treh vajah - pullups (vzgibi), dips (skleki) in squats (počepi, lahko tudi pistol squats - kar je počep na eni nogi), pri vsaki od vaj pa imamo k lastni teži še dodane uteži, cilj pa je dvigniti kar se da več dodatne teže za eno samo ponovitev. Skupni seštevek vseh treh dvigov se potem šteje kot skupni rezultat.

Prikazali so še "Freestyle", ki je podoben gimnastičnim predstavam in kjer atleti izvajajo različne elemente na tleh ali "štangah", prikazujejo statične elemente (human flag, front+back lever, planche, slow muscleup idr.) in dinamične elemente (one arm pullup, handstand pushups idr.)

Nato so poizkusili tudi moč na vajah, ki so bile predstavljene na delavnici.

Noro! Skupno število današnjih pull upov

Objavil/a Street Workout Ljutomer dne Sobota, 27. junij 2020

 

Objavil/a Street Workout Ljutomer dne Sobota, 27. junij 2020


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport