Končala se je 15. sezona poletne lige v odbojki na mivki ŠZ Ljutomer

Ekipa OK Ljutomer v postavi: Boris Smodiš, Luka Smodiš, Niko Vogrinec, Monika Panič, Nika Kosi, Nuša Pušenjak in Lana Bukovec, je drugo leto zapored osvojila ligo in s tem tudi prehodni pokal.

Prlekija-on.net, sobota, 18. julij 2020 ob 08:28
15. sezona poletne lige v odbojki na mivki ŠZ Ljutomer

15. sezona poletne lige v odbojki na mivki ŠZ Ljutomer

S finalnim turnirjem, ki je bil odigran v soboto, 11. julija, se je končala 15. sezona poletne lige v odbojki na mivki za mešane postave Športne zveze Ljutomer.

Izmed 14 sodelujočih ekip, ki so se najprej v dveh skupinah pomerile na treh kvalifikacijskih turnirjih nato pa še na zaključnem turnirju za končna mesta od 9 do 14 in finalnem turnirju za mesta od 1 do 8, je največ odbojkarskega znanja prikazala ekipa OK Ljutomer v postavi: Boris SmodišLuka Smodiš, Niko VogrinecMonika Panič, Nika Kosi, Nuša Pušenjak in Lana Bukovec, ki je drugo leto zapored osvojila ligo in s tem tudi prehodni pokal. Drugo mesto je osvojila ekipa ŠD Cven, tretje pa ekipa Mladi upi iz Pristave.

Že v predtekmovalnih skupinah se je videlo, da so ekipe zelo izenačene in da bo boj za končna mesta napet vse do konca. Po treh predtekmovalnih turnirjih je so se iz skupine A med 8 finalistov uvrstile ekipe Mladi upi, ki so po 12 tekmah zbrali 23 točk (11 zmag in 1 poraz), ŠD Stanica z 17 točkami (7 zmag in 5 porazov), ŠD Križevci s 16 točkami (7 zmag in 5 porazov) in ŠRD Kostanjevica II s 16 točkami (6 zmag in 6 porazov). Iz skupine B pa so si najboljše izhodišče priigrali OK Ljutomer s 23 točkami (11 zmag in 1 poraz), sledile so ekipa ŠRD Kostanjevica I z 18 točkami (8 zmag in 4 porazi), ŠD Cven s 17 točkami (7 zmag in 5 porazov) in ŠD Pristava s 16 točkami (7 zmag in 5 porazov).

V nedeljo, 5 julija, je na ljutomerskem kopališču potekal zaključni turnir, kjer so se ekipe, ki so v obeh predtekmovalnih skupinah zasedle mesta 5, 6 in 7, pomerile za končne uvrstitve od 9. do 14. mesta. Zmago na turnirju in končno 9. mesto v ligi je osvojila ekipa ŠD Radomerje, ki je zbrala 10 točk (5 zmag, 0 porazov), sledile so ekipe Kül 8 točk (4 zmage, 1 poraz), ŠRD Banovci 7 točk (3 zmage, 2 poraza), Spodnje Krapje 5 točk (2 zmagi, 3 porazi), Pürga team 2 točki (1 zmaga in 4 porazi) in Deca 0 točk (brez zmage).

Na finalnem turnirju, ki je potekal v soboto, 11. julija, na letnem kopališču v Ljutomeru, se je pomerilo 8 najboljših ekip po predtekmovalnih turnirjih. Končno mesto od 8 do 9 sta osvojili ekipi ŠD Križevci in ŠRD Kostanjevica II, ki sta na finalnem turnirju zabeležili po dva poraza. Mesti od 5 do 6 sta osvojili ekipi ŠD Pristava in ŠD Stanica z eno zmago in dvema porazoma.

Tako so se v polfinale uvrstile ekipe ŠD Cven, Mladi upi, OK Ljutomer in ŠRD Kostanjevica I. Prva polfinalna tekma med ekipama ŠD Cven in Mladi upi je postregla z zelo zanimivo in napeto tekmo. Prvi niz se je končal z 31:29 v korist Mladih upov, v drugem so slavili Cvenarji z 21:15. Tako je sledil tretji niz, kjer so na razliko 16:14 zmagali ŠD Cven in se tako uvrstili v veliki finale. V drugi polfinalni tekmi sta se pomerili ekipi OK Ljutomer in ŠRD Kostanjevica I. Branilci naslova so dobili oba niza (21:12, 21:17) in tako napovedali pohod po nov naslov. V tekmi za končno tretje mesto je ekipa Mladi upi premagala ŠRD Kostanjevico I z rezultatom 2:0 (21:13, 21:19) in tako osvojila pokal in medalje. Kmalu za tem je pričelo močno deževati, zato se je finalna tekma prestavila na naslednji dan. V nedeljo, ob 17. uri, so se zbrali igralci ŠD Cvena in OK Ljutomera in odigrali finalno tekmo. Tekmeca sta se pred tem srečala že dvakrat v skupinskem delu in četrtfinalni tekmi, vselej pa so bili boljši OK Ljutomer. Prvi niz so branilci naslova suvereno dobili z rezultatom 21:11. V drugem nizu je bila zgodba povsem drugačna saj so Cvenarji gladko dobili niz z rezultatom 21:10. Tako je sledil odločilni tretji niz, kjer sta se ekipi ves čas izmenjevali v vodstvu in bili ves čas izenačeni. Na koncu so več zbranosti prikazali igralci OK Ljutomera, ki so slavili na razliko z rezultatom 17:15 in tako še drugo leto zapored osvojili ligo. S tem so tudi prejeli prehodni pokal, kateri pa ostane v njihovi trajni lasti, če ga osvojijo še naslednje leto.

Pokale, medalje in zahvale je podelil član predsedstva Športne zveze Ljutomer Dejan Kolarič.

Čestitke si zaslužijo prav vse ekipe za prikazano igro. Liga je bila zelo izenačena vse do zadnje tekme, velikokrat je bila tekma odločena šele v tretjem nizu in na razliko.

V Športni zvezi Ljutomer jih veseli, da je zanimanje za igranje odbojke na mivki v naših krajih veliko.

Letos so prvo leto organizirali tudi poletno ligo v odbojki na mivki za mlade, v kateri sodeluje 6 ekip in se bo zaključila v ponedeljek, 20. julija, na finalnem turnirju v Biotermah Mala Nedelja, v mesecu avgustu pa načrtujejo še turnir v odbojki na mivki za ženske ekipe.

Hvala vsem ekipam za sodelovanje, hvala tudi vsem organizatorjem turnirjev in vsem ostalim, ki ste pripomogli, da so ligo uspešno izvedli.

Končne uvrstitve:
1. mesto: OK LJUTOMER 
2. mesto: ŠD CVEN 
3. mesto: MLADI UPI (Pristava)
4. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA I (Stara Cesta)
5. - 6. mesto: ŠD STANICA (Podgorci) in ŠD PRISTAVA 
7. - 8. mesto: ŠRD KOSTANJEVICA II (Stara Cesta) in ŠD KRIŽEVCI 
9. mesto: ŠD RADOMERJE 
10. mesto: KÜL (Ljutomer)
11. mesto: ŠRD BANOVCI 
12. mesto: SPODNJE KRAPJE 
13. mesto: PÜRGA TEAM (Mala Nedelja)
14. mesto: DECA (Ljutomer)



Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport