Ocenili fermentirane pijače iz grozdja samorodnic

V GEZA PUB-u v Beltincih je potekal prvi del ocenjevanj za društva in pridelovalce fermentiranih pijač iz grozdja samorodnic.

Prlekija-on.net, četrtek, 14. april 2022 ob 13:36
Ocenjevanje fermentiranih pijač iz grozdja samorodnic

Ocenjevanje fermentiranih pijač iz grozdja samorodnic

Minuli petek je v GEZA PUB-u v Beltincih potekal prvi del ocenjevanj za društva in pridelovalce fermentiranih pijač iz grozdja samorodnic. Strokovna komisija je ocenila vzorce s prvega zbiranja. Ocenjevanje je organiziral Geza Farkaš v sodelovanju z Javno službo za kmetijsko svetovanje, ki je pod vodstvom Marike Feher strokovno izvedla ocenjevanje.

Za vse tiste, ki še niste prinesli vzorcev in želite, da vašo fermentirano pijačo iz grozdja samorodnic oceni strokovna komisija, še lahko prijavite svoj vzorec. Zbiranje vzorcev za drugi del ocenjevanja poteka v lokalu GEZA PUB Beltinci, med 6. in 24. aprilom 2022, v času poslovanja med 7. in 19. uro.

Vzorec fermentirane pijače predstavlja ena (1) originalno zaprta vinska steklenica količine 0,5 l, 0,75 l ali 1,0 l. Vzorec fermentirane pijače mora biti bister in brez usedlin (kot npr. vinski kamen, termolabilne beljakovine). Ob oddaji se vzorec šifrira, pridelovalec pa izpolni ali priloži prijavnico (prijavnica je priloga razpisa). Izpolnjeno prijavnico je možno posredovati že pred oddajo vzorca na e-poštni naslov: gezasezeza@gmail.com. Vsa morebitna strokovna vprašanja lahko naslovite na e-poštni naslov Marika.Feher@kgzs-ms.si ali pokličete telefonsko številko 031 703 618. Vzorci bodo do dneva ocenjevanja hranjeni v primernih pogojih. Ocenjevanje bo potekalo v terminih po posameznem zbiranju, pri čemer bo podana organoleptična ocena (do 20 točk) ter opisni komentar vzorca fermentirane pijače.

Podelitev priznanj najboljšim bo 11. junija 2022 na FESTIVALU DOMAČIH SORT z ODPREJTO ULIČNO KÜJNJO v Beltincih.




Več v Gospodarstvo