Ponovno zlate violinistke na 2. Soboškem festivalu

Predsedniki komisij vseh treh disciplin so razglasili absolutnega zmagovalca v disciplini violina na soboškem festivalu 2022. Lavreat festivala je usvojila Plavec Špela, učenka petega razreda violine.

Prlekija-on.net, sreda, 4. maj 2022 ob 21:02
Lavreat festivala je usvojila Špela Plavec, učenka petega razreda violine

Lavreat festivala je usvojila Špela Plavec, učenka petega razreda violine

Glasbena šola Murska Sobota je po enoletnem premoru ponovno organizirala že 2. Soboški festival mladih glasbenikov, ki je potekal od 6. do 8. aprila 2022 v dvorani Glasbene šole Murska Sobota. Soboški festival (prej imenovane »Goslice«)  je v osnovi zastavljen kot motivacijski dogodek za učence in njihove mentorje.

Namen tekmovanja je spodbujanje razvoja mladih glasbenikov, izmenjava pedagoških izkušenj med mentorji, odkrivanje nadarjenih učencev in spodbuda pri njihovem razvoju ter nadaljnjem glasbenem izobraževanju.

Tekmovanje je namenjeno učencem glasbenih šol severo-vzhodne Slovenije (Murske Sobote, Gornje Radgone, Ljutomera, Lendave, Ptuja, Ormoža, Slovenske Bistrice, Maribora) ter partnerskih glasbenih šol (Ilirske Bistrice, Ingolstadta, Subotice, Daruvarja, Budakeszi).

Festivala so se udeležile učenke zasebnega ateljeja Goslice, ki ga vodi Andreja Klinc in učenki Glasbene in baletne šole Antona Martina Slomška Maribor pod mentorstvom Andreje Klinc.

Dosegle so odlične rezultate v svojih kategorijah, prvouvrščene pa so se uvrstile na finalni nastop, kjer so izbrali absolutnega zmagovalca - lavreat festivala. Podelili so tudi posebne nagrade.

Ropoša Lara je v I. kategoriji dosegla 98,33 točk zlato priznanje
Franov Pika je v II. kategoriji dosegla 95,00 točk zlato priznanje
Rec Jessica Isabel je v III. kategoriji dosegla 88,00 točk srebrno priznanje
Sobočan Neža je v IV. kategoriji dosegla 94,67 zlato priznanje
Plavec Špela je v V. kategoriji dosegla 99,17 zlato priznanje
Mlinarić Veronika je v VI. Kategoriji dosegla 94,00 zlato priznanje

Posebno nagrado iz discipline violina je dobila Plavec Špela in sicer za najboljšo izvedbo skladbe iz obdobja romantike Johannesa Brahmsa, Madžarski ples št. 5.

Predsedniki komisij vseh treh disciplin so razglasili absolutnega zmagovalca v disciplini violina na soboškem festivalu 2022. Lavreat festivala je usvojila Plavec Špela, učenka petega razreda violine.

Vsem učenkam iskrene čestitke, prav tako njihovi učiteljici Andreji Klinc za vse violinske užitke in izjemno podporo med pripravami na festival.

Prav tako čestitke in zahvala velja korepetitorkam Darji Žganec Horvat, Luciji Prijatelj in Ani Gnezda.

Starši učenk smo izjemno ponosni na svoje violinistke ter hvaležni za izjemno pedagoginjo, ki je z ljubeznijo do violine vzor učenkam.

Zapisala: Nada Rajtman




Več v Kultura in izobraževanje