Predšolski otroci vrtca Križevci na dvodnevnem bivanju v Veržeju

Program, ki so ga pripravili je bil namenjen raziskovanju, doživljanju narave in gibalnih aktivnosti, predvsem pa pridobivanju izkušenj s samostojnostjo.

Prlekija-on.net, četrtek, 2. junij 2022 ob 08:36
Vrtec Križevci v naravi

Vrtec Križevci v naravi

Predšolski otroci vrtca Križevci so se odpravili na dvodnevno bivanje v Veržej - Zavod Marianum. Namestitev smo izbrali na podlagi pozitivnih izkušenj in predhodnih dogovorov. Pogoji bivanja in vse aktivnosti so bile načrtovane in prilagojene predšolskim otrokom. Program, ki smo ga pripravili je namenjen raziskovanju, doživljanju narave in gibalnih aktivnosti, predvsem pa pridobivanju izkušenj s samostojnostjo.

Prvi dan smo se odpravili na daljši pohod do lovskega doma Remiza, kjer nas je že pričakal g. Mirko Rožman, dedek naše Anabel in nam predstavil okolje ob lovskem domu ter nas seznanil s skrbjo lovcev za živali in naravo. G. Mirko je z okusnimi rogljički poskrbel, da smo se okrepčali.

Po kosilu in igri nas je na svojem domu prijazno sprejela naša učiteljica ga. Jelka Vinkovič in nas popeljala v pravljični svet, v mesecu septembru pa bo naše otroke popeljala v prostore OŠ Križevci in jih vodila na začetku osnovnošolskega izobraževanja, saj dela v prvem razredu kot druga strokovna delavka. Pot nas je nato vodila do nogometnega igrišča.

V NK Veržej so se z veseljem odzvali na našo prošnjo, da našim predšolskim otrokom pripravijo popoldanske športne aktivnosti na igrišču ŠD NK Veržej. Otroci so spoznali osnovne informacije o najbolj razširjenem moštvenem športu na svetu - nogometu. Vodja nogometne šole g. Jožek Špilak in trener mlajših nogometašev g. Niko Bošnjak sta na otrokom zanimiv način in preko igre predstavila, kako v njihovem klubu poteka delo z najmlajšimi nogometaši. Vse skupaj sta povabila na nogometni kamp, ki bo pri njih potekal od 29. do 31. junija 2022. Najbolj zagreti so bili naši otroci, ki že obiskujejo treninge v selekciji U7 in svojim vrtčevskim prijateljem so s ponosom pokazali kje trenirajo nogomet. Druženje smo končali z vodno zabavo, in sicer igro z vodnimi baloni. Zelo pa se nam je prilegel še sladoled. Zahvaljujemo se obema trenerjema in vodstvu kluba, da so nam omogočili prijetno športno popoldne.

Ogledali smo še si edini plavajoči mlin v Pomurju, Babičev mlin na reki Muri.

Po aktivnem dnevu smo bili že nekoliko utrujeni, a še vedno z veliko energije za igro in večerni ples.

Drugi dan so nas po zajtrku že čakali v lončarki delavnici Centra Duo. Najprej smo si ogledali lončarsko delavnico, nato pa smo začeli z oblikovanjem gline, katera otrokom nudi veliko možnosti izražanja v tridimenzionalnem prostoru. Glina kot gnetljiv material je pomembna za razvoj taktilnih občutkov. Vsak otrok si je naredil izdelek iz gline.

Oba dneva smo našli tudi čas za igro v naravi.

Ob koncu našega dvodnevnega bivanja v Veržeju smo se posladkali še s sladoledom ter polni vtisov in doživetij pričakali naša starše.

Renata Slavinec Berden, vodja vrtca Križevci




Več v Najmlajši