Jan je na poti do prve objavljene pesniške zbirke, pri tem mu lahko vsi pomagamo

Jan Jurkovič je na poti do prve objavljene pesniške zbirke, ki jo je počasi gradil zadnjih šest let. Odločil se je, da do objave te zbirke pride s pomočjo kampanje na platformi za množično financiranje - Indiegogo, tako da mu lahko vsi pomagamo do uresničitve njegovih sanj.

Prlekija-on.net, sobota, 10. september 2022 ob 17:42
Jan Jurkovič - i am the ocean

Jan Jurkovič - i am the ocean

Jan Jurkovič iz Radencev, ki trenutno živi v Ljutomeru, je na poti do prve objavljene pesniške zbirke, ki jo je počasi gradil zadnjih šest let. Odločil se je, da do objave te zbirke pride s pomočjo kampanje na platformi za množično financiranje - Indiegogo, tako da mu lahko vsi pomagamo do uresničitve njegovih sanj.

Njegova zgodba

Od 5. do 15. leta je treniral karate in ves ta čas bil deležen konstantne podpore staršev. Na tekmovanjih je bil uspešen in poln velikih ciljev za športno prihodnost. "Na žalost se ta zaradi poškodb ni uresničila, saj sem s treningi moral prenehati. To je bil zame konkreten šok. Naenkrat sem imel višek energije in časa, s katerima nisem vedel kam. V iskanju nove poti sem po čistem naključju pristal v glasbeni skupini, čeprav o glasbi nisem vedel dobesedno nič. Znašel sem se v povsem novem svetu, kjer sem odkril veselje do pisanja besedil," nam je povedal ter dodal: "Pisanje mi pomaga procesirati svoje dvome in strahove, ljubezen in srečo. Z besedili si postavljam težka, neizogibna in nujna vprašanja ter iščem preproste odgovore."

Jan Jurkovič

Ko je počasi napolnil že več zvezkov s svojimi mislimi urejenimi v besedila, se je začel poigravati z idejo o objavljeni pesniški zbirki. To je postal njegov nov cilj. Tisk, izdaja in vse ostalo pa pride z nekaj stroški. "Če so vam moja besedila in moja zgodba všeč, vas prosim, da mi pomagate do zastavljenega cilja. Podprete me lahko na Indiegogo kampanji in potrudil se bom, da bo vaša pomoč povrnjena," nam je še ob tem povedal.

Kako deluje Indiegogo kampanja?

Deluje podobno kot množično financiranje na Kickstarter-ju. Podprete ga lahko z nakupom enega izmed petih paketov. Če v roku enega meseca zbere zastavljeno količino sredstev, dobite izbrani paket po pošti domov. V primeru, da zastavljene količine sredstev ne zbere, se po enem mesecu vaše nakazilo vrne nazaj na vaš bančni račun. "V obeh primerih ne izgubite ničesar. Vse skupaj si lahko predstavljate kot nakup paketa, ki ima dobavni rok dober mesec dni," ob tem razloži Jan.

Izbirate lahko med naslednjimi paketi:
5 EUR - Donacija za kavo
10 EUR - E-knjiga pesniške zbirke (dobite na mail)
15 EUR - Tiskana knjiga (dobite po pošti)
35 EUR - Tiskana knjiga in unikatna majica z izvezenim napisom »i am the ocean.« (omejeno na 30 podpornikov)
50 EUR - Tiskana knjiga in uokvirjen artwork naslovnice pesniške zbirke (omejeno le na 10 podpornikov)
100 EUR - Tiskana knjiga in uokvirjen original ene izmed pesmi v zbirki (omejeno na 3 podpornike)

Njegov cilj

"Želel bi si, da o svojih čustvih, ovirah in željah razmišljaš tudi ti in se opogumiš, da vse to iskreno deliš še z najbližjimi. Upam, da boš inspiracijo za ta pogumen korak našel v besedilih, ki bi jih rad delil s tabo. Kakršne koli podpore, pa naj bo to deljenje videa, povezave do Indiegogo kampanje, nakup knjige, majice ali printa, vzpodbudne besede ali konstruktivne kritike, bom resnično hvaležen," še pove.

Za v zbirko je zbral 44 besedil s katerimi je sam najbolj zadovoljen. Napisal jih je v zadnjih šestih letih in v njih izlil svoje največje skrbi, želje, strahove in radosti. Zadnja dva meseca je celotni zbirki dajal tudi celostno podobo in se že zelo veseli, da zares poskusi uresničiti svoje sanje.

"S tvojo pomočjo mi lahko uspe," še dodaja Jan. Povezava do kampanje je tukaj, več pa lahko izveste tudi na njegovem Facebook profilu.




Več v Kultura in izobraževanje