Prva seja se je končala preden se je sploh začela... Po prekinitvi je sejo nadaljevalo 14 članov OS.

Prvo sejo je vodila najstarejša članica OS, Slavica Sunčič, ki pa je ob vodenju povedala, da seja ni sklicana skladno s poslovnikom občine...

Prlekija-on.net, torek, 13. december 2022 ob 13:24
1. seja v novem mandatu

1. seja v novem mandatu

V torek, 13. decembra, ob 14. uri, se je v sejni sobi Občine Ljutomer prvič sestal nov sestav Občinskega sveta Občine Ljutomer na 1. redni - konstitutivni seji Občinskega sveta Občine Ljutomer.

Na dnevnem redu je med drugim bilo poročilo občinske volilne komisije o izidu volitev v občinski svet in volitev župana, imenovanje mandatne komisije za pripravo predloga potrditve mandatov članov občinskega sveta ter ugotovitve izvolitve župana, poročilo mandatne komisije in potrditev mandatov članic in članov Občinskega sveta Občine Ljutomer, poročilo mandatne komisije in ugotovitev izvolitve župana ter slovesna prisega županje in članic ter članov občinskega sveta.

Sejo ste si lahko ogledali v živo v priloženem videu. A seja se je v bistvu končala preden se je sploh začela. Prvo sejo je vodila najstarejša članica OS, Slavica Sunčič, ki pa je ob vodenju povedala, da seja ni sklicana skladno s poslovnikom občine... Več si lahko ogledate v priloženem videu, kjer je posneto tudi nadaljevanje seje.

Za svet se je potegovalo 148 kandidatov in kandidatk na seznamu 8. strank oz. list

Kdo nas bo naslednja štiri leta zastopal v Občinskem svetu Občine Ljutomer?


Po prekinitvi in obrazložitvah županje ter vodje pravne službe se je seja ob navzočnosti štirinajstih članov OS nadaljevala, sejo pa je vodila članica OS, Darinka Budna.

Na seji so bile pristotne svetnice Irena Žinko, Bojana Gošnjak, Mira Rebernik Žižek, Darinka Budna, Saša Polajnar, Daša Horn ter svetniki Mario Hošpel, Boštjan Žerdin, Robert Štefanec, Jožek Panič, Jan Filipič, Janko Špindler, Boris Filipič in Damjan Bogdan.

POTRJEN MANDAT ŽUPANJE IN ČLANIC TER ČLANOV OBČINSKEGA SVETA OBČINE LJUTOMER Iskrene čestitke vsem. Iskrena hvala za...

Objavil/a Olga Karba dne Torek, 13. december 2022



Več v Politika