Noč v vrtcu Stročja vas

Vzgojiteljice in otroci v starosti 5-6 let so pripravili Noč v vrtcu. Namen je bil, otrokom omogočiti in preživeti noč brez staršev, izven doma, skupaj s svojimi prijatelji.

Prlekija-on.net, sreda, 18. januar 2023 ob 20:19
Noč v vrtcu v vrtcu Stročja vas

Noč v vrtcu v vrtcu Stročja vas

Iz četrtka, 12. 1. na petek, 13. 1., so vzgojiteljice in otroci v starosti 5-6 let pripravili Noč v vrtcu. Naš namen je bil, otrokom omogočiti in preživeti noč brez staršev, izven doma, skupaj s svojimi prijatelji. Pri načrtovanju aktivnosti, smo izhajali iz interesa, pobud in idej otrok. Njihova želja je bila, pripraviti dramsko igro po zgodbi Lunolaj, avtorice Helen Ward. Otroci so dogajanje fotografirali in snemali, temu so sledile aktivnost v dveh manjših skupinah. V prvi skupini so otroci narisali, kaj jim je bilo pri dramatizaciji najbolj všeč, vzgojiteljice pa so vse to tudi zapisale. V drugi skupini so natisnili posnete fotografije in ob njih pripravili in zapisali digitalno zgodbo. Med aktivnostmi so se otroci zabavali, bili aktivni in ob tem se tudi marsikaj novega naučili. Vse izdelke smo razstavili.

Najbolj so pričakovali nočni pohod z lučkami in kdaj si bodo samostojno pripravili tople sendviče. Željni novih izzivov, so se vključili v ples ob glasbi in svetlečih palčkah. Pred spanjem so prisluhnili pripovedovanju Lahkonočnic, v poznih večernih urah, pa smo se podali k počitku. Zjutraj smo se zbudili zadovoljni, da smo skupaj preživeli poseben večer, katerega bodo otroci še dolgo podoživljali in se spominjali.

Zapisala: Suzana Babič




Več v Najmlajši