V vrtcu Mala Nedelja so se učili kakšne barve je pomlad

Deklica Pomlad je na zabaven način s pomočjo zgodbice in barvic skupaj z otroki ugotovila, katere barve potrebujemo, da si pričaramo pomlad.

Prlekija-on.net, petek, 24. marec 2023 ob 07:40
Pomlad v vrtcu Mala Nedelja

Pomlad v vrtcu Mala Nedelja

V vrtec Mala Nedelja si je v sredo, 22.3.2023, vsa navdušena v športni opremi in z nahrbtnikom na rami »prifüčkala« (žvižgala) deklica Pomlad.

V nahrbtniku so se skrivali zelen dežnik , pomladna pisana ruta, voda, cvetlični obesek in barvni krogci ter knjiga z naslovom Kakšne barve je pomlad?, avtorice Mojce Nose.

Deklica Pomlad je na zabaven način s pomočjo zgodbice in barvic skupaj z otroki ugotovila, katere barve potrebujemo, da si pričaramo pomlad. Zgodbica nas je naučila, da moramo biti med seboj prijatelji, saj barvice sprva niso bile prijazne do bele barvice, zato je bila ta žalostna.

Naloga vsake skupine otrok je bila, da z barvami Malega Groleka, ki je simbol vrtca Mala Nedelja, pobarvajo posodice za gosenico Gogo, v katere bomo posadili zelišča in rože. Oboje bo krasilo okolico našega vrtca.

Ob obisku deklice Pomladi so otroci s prstki in belo barvo naredili pike na pobarvane posodice iz odpadne embalaže. Tako je bila tudi bela barva vesela. Barvice so postale prijateljice in ugotovili smo, da se morajo barve med seboj pomešati, da pomlad postane res pisano obarvana.

Iz nahrbtnika so otroci izžrebali vsak en barvni krog in se razdelili po barvah v skupine ter se odpravili na šolsko igrišče, kjer nam je deklica Pomlad pripravila zanimive pomladne igre Zelene pismenosti.

Ko smo naloge uspešno opravili, smo skupaj kot pisana pomlad in pravi prijatelji zaplesali in se veselili ob glasbi in druženju.

Liljana Peršak




Več v Najmlajši