Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Otroci in vzgojiteljice so pripravili zaključek pod naslovom »DREVO S SRCEM« in se prav na poseben način predstavili vsem prisotnim.

Prlekija-on.net, petek, 9. junij 2023 ob 08:35
Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Zaključna prireditev vrtca Mala Nedelja

Zadnji majski dan je bil s soncem obsijan. V očeh otrok pa je prav tako sijal poseben žar, saj smo se, tako kot vsako leto, tudi letos slovesno poslovili od šolskega leta, ki je za nami. Otroci in vzgojiteljice smo pripravili zaključek pod naslovom »DREVO S SRCEM« in se prav na poseben način predstavili vsem prisotnim.

Nastop je sestavljala zanimiva zgodbica, interpretacija, veliko glasbe in plesne improvizacije.

Ta dan se že tradicionalno poslovimo tudi od otrok, ki zaključujejo vrtec in jim pravimo mini maturanti. Tudi oni so se s slavnostno točko poslovili od vrtca in vseh otrok, ki še ostajajo v vrtcu.

Ker smo že celo leto vpeti v prednostno nalogo zelena pismenost, je letos pogostitev domačega bila v obliki različnih namazov, različnih vrst kruha in zelenjave. Odžejali smo se z domačim bezgovim sokom in vodo z meto. Posladkali pa s palačinkami z domačo jurkino marmelado in sadnim sladoledom.

Ob lepem in veselem druženju na igrišču vrtca so si otroci in starši lahko ogledali razstavo otroških likovnih del na prostem.

Prav luštno smo se imeli in ob odhodu domov je vsaka družina vzela s seboj sadiko, ki so jo lahko doma posadili. Sadike so bile prinešene v vrtec ob dnevu družine in na zaključni prireditvi so jih otroci izmenjali in po želji odnesli domov.

Tako smo sklenili še eno šolsko leto, ki je bilo zanimivo, pestro, delovno in spet smo skupaj z(rasli) novemu šolskemu letu naproti, ki k nam prihaja takoj po zasluženih počitnicah.

Zapisala: Ksenija Kolar Švarc, pomočnica ravnateljice za vrtec




Več v Najmlajši