Ambasadorji petja v Murski Soboti

V cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti so bili priča izrednega glasbenega dogodka, ko je 32 mladih pevcev iz Nemčije, iz Münchna in okolice, s petjem navdušilo zbrane poslušalce.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 12. junij 2023 ob 16:59
Junge Chöre München v Murski Soboti

Junge Chöre München v Murski Soboti

V petek, 9. junija, so v cerkvi Sv. Nikolaja v Murski Soboti bili priča izrednega glasbenega dogodka, ko je 32 mladih pevcev iz Nemčije, iz Münchna in okolice, s petjem navdušilo zbrane poslušalce. Junge Chöre München (fantje in dekleta od 6 do 18 let) pevsko kulturo pod umetniško taktirko družine Reimann širijo že 70 let. So svetovni popotniki in z glasbo so obiskali že večino evropskih držav, kot tudi Azijo, Ameriko, Turčijo, Kanado, Japonsko, tudi Avstralijo. Bili so gostje številnih predsednikov, peli so že petim papežem v Rimu. Ni naključje, da so s svojim petjem, disciplino in pevsko vnemo očarali tudi v Murski Soboti.

To bi morali slišati vsi osnovnošolci! »Kaj vse zmorejo otroška grla«, so navdušeno komentirali tudi pevci MePZ Štefana Kovača. Bilo jih je lepo poslušati, še lepše zapeti z njimi.

Predstavili so se v dveh delih. Po uvodnem pozdravu pevcev MePZ Štefana Kovača, ki so pod mentorstvom Tomija Bušinoskega zapeli nekaj pesmi, je sledil sakralni program. V drugem delu pa je nemški zbor zapel še posvetne pesmi, od ljudskih in umetnih pesmi, še filmsko glasbo in muzikale. Na koncu sta oba zbora združila glasove in skupaj zapela nemško uspavanko Der Mond ist aufgegangen in slovensko Pa se sliš.

Med pevci so bili tudi izvrstni instrumentalisti na orglah, klavirju in harmoniki. Takega petja ne slišimo pogosto, zato si želimo, da bi večkrat imeli možnost prisluhniti tako kakovostnemu petju in z njim navduševati predvsem mlade.




Več v Kultura in izobraževanje