Marco Strano v Ljutomeru odprl razstavo in pripravil dobrodelni koncert

Italijanski umetnik je v Art Gallery Miro Persolja na ogled postavil razstavo svojih likovnih del, nato pa je s svojo zasedbo Marco Strano Quartet v Domu kulture v Ljutomeru izvedel dobrodelni jazz koncert.

Prlekija-on.net, torek, 3. oktober 2023 ob 14:41
Odprtje razstave v Ljutomeru, foto: Občina Ljutomer

Odprtje razstave v Ljutomeru, foto: Občina Ljutomer

V organizaciji Art Gallery Miro Persolja sta v soboto, 30. septembra, v Ljutomeru potekala dva kulturna dogodka, v ospredju katerih je bil italijanski umetnik Marco Strano. Slednji je najprej v Art Gallery Miro Persolja, na Prešernovi ulici v Ljutomeru, na ogled postavil razstavo svojih likovnih del, nato pa je s svojo zasedbo Marco Strano Quartet v Domu kulture v Ljutomeru izvedel jazz koncert, na katerem so zbirali sredstva za eno izmed družin, ki je v avgustovskih poplavah v ljutomerski občini utrpela škodo.

Med obiskovalci obeh dogodkov je bil tudi podžupan Občine Ljutomer Janko Špindler, ki se je v svojem nagovoru zahvalil Miroslavu Persolji, da v Ljutomeru gosti mednarodno priznane umetnike, obenem pa pozdravil gesto, da se zbrani prostovoljni prispevki namenijo pomoči potrebnim.




Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33