V Ljutomeru pripravili Dan športa za najmlajše

Zbralo se je več kot 100 predšolskih otrok in 15 strokovnih delavk iz vrtcev Ljutomer, Stročja vas, Razkrižje, Mala Nedelja in Veržej.

Prlekija-on.net, četrtek, 19. oktober 2023 ob 11:58
Dan športa za najmlajše

Dan športa za najmlajše

V petek, 6. 10. 2023, se je v športni dvorani ŠIC Ljutomer, odvijal že tradicionalni Dan športa za najmlajše, ki ga pripravljata skupaj Športna zveza Ljutomer in Občinsko društvo prijateljev mladine Ljutomer. Zbralo se je več kot 100 predšolskih otrok in 15 strokovnih delavk iz vrtcev Ljutomer, Stročja vas, Razkrižje, Mala Nedelja in Veržej. Športne dejavnosti so potekale od devete do enajste ure. Vse prisotne sta najprej pozdravila predsednik ŠZ Ljutomer gospod Mirko Rauter in predsednica ODPM Ljutomer gospa Matejka Polak, kot presenečenje pa se nam je pridružila še maskota kasač Tinko, ki je zabaval otroke in se z njimi tudi fotografiral. Nato pa so se otroci razporedili po skupinah in začeli krožiti po različnih postajah:

- elementarne igre (Aleš),
- ples (Nina),
- igre z žogo (Simon)
- spretnostni poligoni (Sara)
- spretnostne igre (Tomaž) 

Po športnih dejavnostih so se otroci okrepčali z vodo in sadjem, ki ga je priskrbelo ODPM Ljutomer, Športna zveza Ljutomer pa je vsem sodelujočim podarila spominske medalje, ki so jih izdelali učenci iz OŠ Cvetka Golarja Ljutomer.

V imenu Občinskega društva prijateljev mladine Ljutomer in Športne zveze Ljutomer se zahvaljujemo vsem sodelujočim vrtcem, otrokom in strokovnim delavkam.

Se vidimo spet prihodnje leto!

Matejka Polak, ODPM Ljutomer




Več v Najmlajši