Sara Žibrat imenovana za podpredsednico Gibanja Svoboda

Urška Klakočar Zupančič je odstopila kot podpredsednica stranke, na njeno mesto pa je bila imenovana prleška poslanka Sara Žibrat.

Prlekija-on.net, torek, 24. oktober 2023 ob 21:20
Sara Žibrat

Sara Žibrat

V medijih so danes zaokrožile informacije, da naj bi premier Robert Golob predsednico Državnega zbora Urško Klakočar Zupančič pozval k odstopu. A so po seji sveta največje vladne stranke Gibanje Svoboda sporočili, da Klakočar Zupančič ostaja predsednica DZ, a je odstopila kot podpredsednica stranke. Na njeno mesto pa je bila imenovana prleška poslanka Sara Žibrat.

Golob je ob tem povedal, da se včasih vpraša, kje mediji dobijo informacije. "Tudi o mojem odstopu sem že dostikrat bral v medijih, ampak tega filma Janez Janša ne bo videl," je med drugim povedal.

Svet stranke pa je soglasno podprl predlog, da iz stranke izključijo poslanko Mojco Šetinc Pašek in nekdanjega poslanca LMŠ Roberta Pavšiča, ki je trenutno zaposlen v kabinetu predsednice državnega zbora.

Sara Žibrat se je ob tem zahvalila predsedniku Golobu, "ki je v nas mladih, novih in neobremenjenih obrazih prepoznal potencial za razvoj. Hvala tudi mojim kolegom, da so predlog imenovanja ne samo soglasno podprli, ampak tudi pospremili z iskrenim aplavzom. Zahvala pa tudi naši predsednici Državnega zbora, Urški Klakočar Zupančič, za dobro popotnico. Odločitev ni bila lahka, a z veseljem prevzemam to novo odgovornost. Da bom lahko glas mladih, glas Prlekov in Pomurja, glas svoje poslanske ekipe."

Izjava po seji sveta stranke

Izjava po seji sveta stranke

Objavil/a Gibanje Svoboda dne Torek, 24. oktober 2023

Res je, po današnji seji Sveta stranke prevzemam funkcijo podpredsednice Gibanje Svoboda. Iskrena hvala predsedniku Dr....

Objavil/a Sara Žibrat dne Torek, 24. oktober 2023



Več v Politika