V Radencih odstopilo devet članov občinskega sveta, sledijo predčasne volitve

Devet članov 16-članskega občinskega sveta je podalo odstopno izjavo, zato bodo v občini Radenci sledile predčasne volitve v občinski svet.

Prlekija-on.net, sreda, 8. november 2023 ob 16:56
V Radencih bodo imeli predčasne volitve

V Radencih bodo imeli predčasne volitve

Župan Občine Radenci, Roman Leljak, je na svojem Facebook profilu zapisal, da je danes, 8. novembra 2023, sprejel devet odstopnih izjav svetnikov občinskega sveta občine Radenci, ki jih bo v roku 8 dni predal občinski volilni komisiji, ki bo začela voditi postopek v skladu z veljavno zakonodajo.

"Sledijo predčasne volitve občinskih svetnikov v občinski svet in bodo izvedene v skladu z zakonodajo in predpisanimi roki. V tem času se bomo potrudili, da bo delo na občini potekalo nemoteno in bo izvedba nujnih del zagotovljena, kljub finančnim omejitvam, zaradi nepotrjenega rebalansa na zadnji redni seji občinskega sveta. V teh dneh vas bomo o vseh podrobnostih obvestili z dopisom, ki bo poslan občankam in občanom v vsa gospodinjstva," je še zapisal župan.

Občinskemu svetu v Radencih prenehal mandat Spoštovane občanke in občani! Obveščam vas, da sem danes, dne 8. 11. 2023,...

Objavil/a Roman Leljak dne Sreda, 08. november 2023



Več v Politika