Ob dnevu samostojnosti in enotnosti so se podali na ogled lučk pri družini Jurič v Žihlavi

Pohod je organizirala Krajevna skupnost Mala Nedelja.

Branko Košti, sreda, 27. december 2023 ob 20:27
Pohod na ogled lučk pri družini Jurič

Pohod na ogled lučk pri družini Jurič

Potem, ko so v krajevni skupnosti Mala Nedelja pred Božičem razveselili najmlajše z obiskom treh dobrih decembrskih mož in darili, v prednovoletnem času niso pozabili tudi na ostale prebivalce. Za slednje so ob dnevu samostojnosti in enotnosti pripravili večerni pohod z ogledom lučk pri družini Jurič v Žihlavi.

Skoraj stotnija pohodnikov vseh generacij se je zbrala v zgodnjem večernem času v znamenitem malonedeljskem »bermudskem trikotniku«, med tremi lokali in kulturnim domom. Po prvem okrepčilu in pripravi bakel, so se ob glasbeni spremljavi mladih muzikantov Eve Zmazek, Andreja Bunderla in Nika Lackoviča, po varnejših, manj prometnih poteh, odpravili na približno šest kilometrov dolg pohod. Čeprav pot ni bila predolga, so se okrepčali še na vmesnih postajah. V Bučkovcih sta jih s pogostitvijo presenetila Jasmina in Sandi Kolar, pogostili so jih tudi Anica in Jože Sodec in Manfred Vreča, že v sosednji občini Sv. Jurij ob Ščavnici pa so jih pri gasilskem domu na Stari Gori s toplimi in tudi hladnimi napitki pričakali tamkajšnji gasilci. Od tam do cilja v Žihlavi jih je ločil le še kratek spust skozi gozd.

Pri družini Jurič v Žihlavi, ki v božičnem in novoletnem času že nekaj let z bogatimi svetlobnimi kreacijami privablja obiskovalce od blizu in daleč, so lahko občudovali domiselnost in kreativnost članov družine, ki poleg paše za oči, postrežejo tudi s toplimi in hladnimi pijačami ter raznovrstnimi sladkarijami za odrasle in otroke. Že tako odlično vzdušje so še spodbujali mladi muzikanti, tako da so nekatere zasrbele tudi pete. Pa tudi kakšen kozarček več so si ta večer lahko privoščili, saj so jih gasilci PGD Mala Nedelja in PGD Stara Gora s svojimi vozili varno odpeljali do izhodišča pohoda.

Obdarovanje otrok pri Mali Nedelji

Decembrski dobri možje so obdarili otroke pri Mali Nedelji





Več v Družabno