Brigita Kermek si je na mednarodnem tekmovanju harmonikarjev priigrala zlato priznanje

V Begunjah na Gorenjskem je potekalo 17. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik 2024, kjer je nastopila tudi 13-letna Brigita Kermek, učenka GŠ Slavka Osterca Ljutomer.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 22. januar 2024 ob 07:53
Brigita Kermek in Janez Munda

Brigita Kermek in Janez Munda

V Begunjah na Gorenjskem je potekalo 17. mednarodno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik 2024. Udeležilo se ga je rekordno število tekmovalcev, v treh dneh je tekmovalo kar 140 harmonikarjev v dveh disciplinah (30 klavirskih harmonik in 110 diatoničnih) in štirih starostnih kategorijah. Tekmovali so harmonikarji iz šestih držav: Slovenije, Avstrije, Hrvaške, Nemčije, Italije in Nizozemske.

Med nastopajočimi je bila tudi Brigita Kermek, stara 13 let, učenka Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, ki prihaja iz občne Razkrižje. V B kategoriji je dosegla 98,20 točk od 100 možnih in si priigrala zlato priznanje. Njen mentor je Janez Munda. Brigita glasbeno šolo obiskuje komaj tretje leto in končuje 6. razred. Uspeh je še toliko večji, glede na okoliščine, ki so vladale v petek. Vožnja je trajala kar sedem ur po avtocesti, na prizorišče pa so prispeli le deset minut pred nastopom, tako da Brigita ni imela niti časa za ogrevanje in vajo.

Harmonikarji so sicer zaigrali dve tekmovalni skladbi, obvezno Avsenikovo skladbo in eno po lastni izbiri. Harmonikarje je ocenjevala tričlanska mednarodna strokovna žirija v sestavi Slavko Avsenik ml. (predsednik), Jože Burnik in Lorenz Pichler, s kontabasom/bartionom in kitaro pa sta jih spremljala Robert Marzel in Luka Polenšek.

Brigita Kermek
Brigita Kermek



Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33