V Ljutomeru opravili tradicionalni rez vinske trte

Vrli vinogradniki iz Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer so se zbrali v atriju Mestne hiše, da opravijo prvo zimsko - pomladno opravilo vinogradnika, to je rez vinske trte.

Prlekija-on.net, torek, 19. marec 2024 ob 22:26
Rez vinske trte v Ljutomeru

Rez vinske trte v Ljutomeru

Tudi letos ni izjema, da so se že tradicionalno, 19. marca, na dan ko goduje Sv. Jožef, vrli vinogradniki iz Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer, zbrali v atriju Mestne hiše, da opravijo prvo zimsko - pomladno opravilo vinogradnika, to je rez vinske trte.

Zbrane je v uvodu nagovoril in lepo pozdravil podpredsednik Društva vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer Robert Ozmec. O pomembnosti takšnih dogodkov in pomenu le-teh za vinogradnike in lokalno skupnost je svoje razmišljanje s prisotnimi delil podžupan Občine Ljutomer Boris Filipič.

Mestni viničar Mihael Kuhar je strokovno in s spoštovanjem do trte, ki je potomka najstarejše vinske trte na svetu, opravil rez, in s tem trto pripravil na nove izzive in novo letino. Med svojim opravilom je obiskovalcem namenil tudi nekaj besed o trti, kateri tudi v zavetju zidov Mestne hiše v Ljutomeru ne prizanašajo bolezni in vremenski vplivi.

Lepe pozdravne misli in nagovor je imela tudi aktualna vinska kraljica Martina XXI Sandra Kaučič, ki je zbrane pozvala, da skupaj nazdravijo novemu življenju in obilni letini jeseni.

Za domače sladke dobrote in s pesmijo popestren dogodek pa so poskrbeli članice in člani Kluba prleških babic.




Več v Družabno