V Hrastje Moti pripravili tradicionalno prireditev Pozdrav pomladi

V organizaciji Kulturnega društva Janko Divjak Kapela je pri gasilskem domu v Hrastje Moti potekala tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. april 2024 ob 07:54
Pozdrav pomladi v Hrastje Moti

Pozdrav pomladi v Hrastje Moti

Pomlad se je prebudila, vse rastline in cvetlice so vstale iz sanj zimskega počitka, prebudile so se tudi živali.

Ob tej priložnosti je v nedeljo, 7. aprila 2024, v organizaciji Kulturnega društva Janko Divjak Kapela pri gasilskem domu v Hrastje Moti potekala tradicionalna prireditev Pozdrav pomladi.

Zbralo se je lepo število obiskovalcev iz Hrastje Mote in okoliških krajev. Vsa dekleta in žene so v poklon dobila nageljčke v lončkih, da jih lahko zasadijo na svojih vrtovih.

V uvodu so nastopili mladi glasbeniki, pevci, plesalci in recitatorji. Zbrano občinstvo je z recitacijami prleških pesmih nasmejala gospa Vera Slavič. Člani domače folklorne skupine, ki pod mentorstvom gospe Slavice Kovačič deluje že 27 let, so se predstavili s spletom prekmurskih plesov.

Vodja izpostave Javnega sklada za kulturne dejavnosti, gospa Simona Pirc Katalinič, je članici Maji Pučko podelila srebrno Maroltovo značko za 10-letno aktivno sodelovanje in članu Mitji Krajncu bronasto Maroltovo značko za petletno aktivno sodelovanje v folklorni skupini. Skupina je v zadnjih dveh letih pridobila kar nekaj novih članov, tako da se za prihodnost folklornega plesa v teh krajih ni bati.

Program so zaključili gostje - glasbena skupina družine Fekonja iz Krapja, sledilo pa je še prijetno druženje s pogostitvijo obiskovalcev.

Tekst in fotografije: Tatjana Perša Habuš




Več v Kultura in izobraževanje