Srečanje ministrov z župani, gospodarstveniki in poslanci v Biotermah

Veliko pobud in pripomb, malo konkretnih odgovorov

Branko Košti, četrtek, 31. maj 2012 ob 17:205
Vlada obiskala naše kraje

Vlada obiskala naše kraje

Ob robu delovnega obiska članov Vlade RS Slovenije v Pomurju, se je v sredo, 30. maja, v Kamniti dvorani hotela Bioteme, odvilo srečanje ministra za pravosodje in javno upravo dr. Senka Pličaniča, Tomaža Gantarja, ministra za zdravje ter državne sekretarke v ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve, z župani, gospodarstveniki, vodji javnih zavodov in poslanci z območja UE Ljutomer.

V razgovoru smo s strani županje, gospodarstvenikov in direktorjev zavodov slišali željo, da bi se pogovarjali tudi s kom iz gospodarskega resorja, sicer pa so bile izpostavljene v glavnem že dolgo znane težave, s katerimi se srečujejo pri svojem poslovanju, kot so siva ekonomija, neusklajenost delovnih časov javne uprave, razpisi, nedoslednost državnih organov glede rokov, v katerih morajo odločati v konkretnih zadevah, zbirokratiziranosti, javnih razpisih, študentskem delu, neučinkovitem sistemu izobraževanja, ...

Z vladne strani je bilo konkretnih odgovorov zelo malo, v glavnem so obljubljali in zagotavljali, da bodo s spremembo zakonodaje, ki je v pripravi, poskušali odpraviti anomalije, na katere v realnem sektorju in javnih zavodih že vrsto let opozarjajo.


Več v Politika