Dan samostojnosti in enotnosti počastila tudi občinska vodstva in svetniki

Sestala so se občinska vodstva in občinski svetniki OS Občine Ljutomer iz strank DeSUS, LDS, Mlade Prlekije, NSi, SD, SDS in SLS ter poslanec Franc Jurša

Prlekija-on.net, četrtek, 27. december 2012 ob 19:006
Počastitev dneva samostojnosti in enotnosti

Počastitev dneva samostojnosti in enotnosti

V počastitev dneva samostojnosti in enotnosti so se na Stari Cesti sestala občinska vodstva in občinski svetniki občinskega sveta Občine Ljutomer iz strank DeSUS, LDS, Mlade Prlekije, NSi, SD, SDS in SLS, pridružil pa se jim je tudi ljutomerski poslanec v Državnem zboru Franc Jurša.

Ljutomerske politične stranke želijo na ta način s svojim vzgledom dokazati, da je v teh časih potrebno med seboj sodelovati in delovati enotno.

Prepričani so, da se je le s preseganjem delitev, z resnim in odgovornim delom ter z večjo medsebojno solidarnostjo mogoče uspešno spopasti z gospodarsko krizo in nakopičenimi problemi, tako v državi kot v Občini Ljutomer. Prihodnosti ne vidijo v enostranskih odločitvah in izključevanju kogarkoli, ampak v sodelovanju in iskanju pravičnih uravnoteženih rešitev, pri katerih pa se moramo zavedati, da pomenijo tudi spremembe v naših odnosih.

Politično dogajanje v Ljutomeru je bilo v zgodovini že večkrat nekoliko pred časom, od prvega slovenskega tabora, do pomladnih in osamosvojitvenih prizadevanj. Ljutomerske občinske stranke si želijo, da bi osamosvojitvena enotnost in sodelovanje ponovno zaživelo tudi drugod po državi, kar bi zbudilo novo zaupanje v prihodnost, saj se je v preteklosti izkazalo, da smo s sodelovanjem in enotnostjo vedeli premagovati tudi večje težave, kot jih ima družba sedaj.

Občina Ljutomer je proslavo ob dnevu samostojnosti in enotnosti pripravila v sredo na Glavnem trgu.


Več v Politika