V Pomurju Zares z novim vodstvom: Žinkovič nasledil Kardoša

Svetniki in svetnice pokrajinskega odbora so za novega predsednika izvolili Roberta Žinkoviča iz Gornje Radgone

Prlekija-on.net, sreda, 13. marec 2013 ob 23:58
Seja sveta Pomurskega pokrajinskega odbora Zares, ki je potekala 12. marca v Murski Soboti, je imela tokrat pomemben kadrovski predznak. Mandat dosedanjemu vodstvu pokrajinskega odbora pod uspešnim predsedovanjem Janeza Kardoša je potekel pred kratkim, zato so bili že konec lanskega leta razpisani postopki za izvolitev novega vodstva.

Svetniki in svetnice pokrajinskega odbora so za novega predsednika izvolili Roberta Žinkoviča iz Gornje Radgone, za podpredsednika Janeza Hajdinjaka iz Rogaševec. Na predlog novega predsednika je bil za sekretarja pokrajinskega odbora imenovan Aleš Celcar.

Novi predsednik Robert Žinkovič je napovedal, da »bodo prioritetne naloge predvsem dvig prepoznavnosti stranke, oživitev lokalnih odborov, katerih delo je zamrlo, večja medijska aktivnost stranke v regiji, okrepljeno sodelovanje s civilno družbo. Prav tako želim v čim krajšem času ustvariti pogoje za ustanovitev podmladka stranke v Pomurju

Predsednik stranke dr. Pavel Gantar je čestital novemu vodstvu in se zahvalil dosedanji vodstveni ekipi pod vodstvom Janeza Kardoša. V nadaljevanju je ocenil stanje v državi, predvsem v luči dogajanja v prihodnjih dneh, ko bo znana usoda nastajajoče koalicije. Za stranko je dogajanje v Državnem zboru pomembno predvsem z vidika morebitnih predčasnih volitev in ustrezne pravočasne organiziranosti in pripravljenosti. Kot zelo pomembno je izpostavil dejstvo, da je stranka pripravljena na vse možnosti glede svojega prihodnjega delovanja. Še vedno pa velja, da bomo lahko le s trdno strankino strukturo partner na prizorišču.


Več v Politika