Ustanovili Ženski odbor SDS Ljutomer

Izhodišče delovanja ŽO SDS je spoštovanje Evropske konvencije o človekovih pravicah in Deklaracijo o enakosti žensk in moških, da se uveljavijo načela enakosti kot pogoj demokracije

Prlekija-on.net, ponedeljek, 6. maj 2013 ob 10:591
Ženski odbor SDS Ljutomer

Ženski odbor SDS Ljutomer

V soboto, 4. maja, je predsednica Občinskega odbora SDS Ljutomer Petra Mlinarič Jager sklicala ustanovno sejo Ženskega odbora SDS Ljutomer. Povabilu se je odzvala tudi predsednica ŽO SDS in poslanka v Državnem zboru ga. Alenka Jeraj.

Poslanka Alenka Jeraj je podrobno predstavila kongresno Resolucijo ŽO SDS (Ne)moč žensk v času krize, ki posebej poudarja, da je stopnja tveganja revščine višja za ženske kot za moške, pri čemer je po razpoložljivih podatkih ta stopnja najvišja pri starejših ženskah. Ženski odbor se zavezuje k prizadevanju za naslednje cilje:
  • spodbujanje javnih razprav o položaju žensk v času socialne, finančne in gospodarske krize.
  • da v tem težkem času združimo znanje in moči slovenskih izobraženk, znanstvenic in delavk ter pripravimo program morebitnih ukrepov, ki bi prispevali k izboljšanju javnofinančnega položaja,
  • da bomo pristopile k različnim spodbujevalnim projektom,
  • zagovarjale enakopraven položaj žensk,
  • opozarjale na neprimerne prakse na področju trga dela in si prizadevale za nižanje brezposelnosti med ženskami,
  • izvajale in organizirale dobrodelne akcije, ki bi pripomogle k zmanjševanju revščine med starejšimi ženskami, ...
Predsednica ŽO SDS Ljutomer je postala ga. Danijela Kutnjak, ki bo ženski odbor SDS Ljutomer zastopala na 10. kongresu SDS 11. maja v Celju. Tam ima ljutomerski odbor že dva delegata (Petra Mlinarič Jager in Igor Borko), ki sta bila potrjena na letni in predkongresni konferenci. Konferenca je bila 12. aprila letos, pod naslovom nosilne kongresne resolucije: Družba svobode in odgovornosti.


Več v Politika