Stanko Hunjadi prejemnik najvišjega gasilskega odlikovanja

16. Kongres Gasilske zveze Slovenije v Kopru

Prlekija-on.net, torek, 28. maj 2013 ob 11:304
Prejemniki odlikovanj

Prejemniki odlikovanj

V soboto, 25. maja, je v Kopru potekal 16. Kongres Gasilske zveze Slovenije. Kongres se je  pričel ob 9. uri s podelitvijo najvišjih priznanj. Med prejemniki najvišjega gasilskega odlikovanja - priznanja Matevža Haceta - je bil tudi Stanko Hunjadi, častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer.

Po podelitvah je bilo plenarno zasedanje, kjer so bila podana poročila o petletnem delu, izvedene pa tudi volitve organov Gasilske zveze Slovenije. Novi predsednik GZS za petletni mandat je postal Jošt Jakša iz Ljubljane, poveljnik pa Franc Petek iz Starš. Za člana Upravnega odbora Gasilske zveze Slovenije je iz Pomurja bil izvoljen Milan Antolin iz GZ Križevci pri Ljutomeru, za člana poveljstva pa Dušan Utroša - regijski gasilski poveljnik.

V soboto zvečer je bila v Kopru tudi velika gasilska parada, s preko 4500 gasilci in čez 50 vozili. Tudi iz Pomurja je bilo v paradi prisotnih čez 400 gasilcev.

Stanko Hunjadi med dobitniki najvišjega gasilskega priznanja Matevža Haceta
Stanko ali kot ga gasilci radi kličejo Striček, se je v gasilske vrste včlanil leta 1957. Z izobraževanjem je dosegel čin višjega gasilskega častnika. Prav tako je leta 1977 opravil usposabljanje za poklicnega gasilca. Poleg teh usposabljanj je opravil tudi tečaje specialnosti: radijske zveze, nevarne snovi, tehnično reševanje, strojnik, sodnik gasilsko športnih disciplin in predavatelj.

V gasilski organizaciji je opravljal pomembne funkcije tako v društvu, na nivoju Gasilske zveze kot tudi v regiji. Bil je tudi udeleženec plenumov GZS, prav tako pa udeleženec petih gasilskih kongresov. Opravljal je funkcije poveljnika in predsednika PGD Ljutomer, 27 let je bil poveljnik Gasilske zveze Ljutomer ter 15 let tajnik GZ. Kar 27 let je bil tudi član občinskega štaba civilne zaščite občine Ljutomer, zadolžen za požarno varnost. Bil je tudi pobudnik in organizator za tabor mladih gasilcev, ki je potekal lani že devetintridesetič.

Kot predavatelj inštruktor, je ves čas skrbel za izobraževanje. Na nivoju regije je ves čas aktivno deloval v regijskem svetu in regijskem poveljstvu. Leta 1979 se je zaposlil na takratni Požarni skupnosti, kjer je ves čas delal kot strokovni delavec Občinske gasilske zveze. Pozneje je isto delo opravljal pod SIS in nazadnje od leta 1989 do upokojitve v strokovni službi Gasilske zveze Ljutomer.

Za svoje delo je dobil najvišja gasilska priznanja, kot tudi priznanja Civilne zaščite, gasilci pa so mu podelili tudi naziv častni poveljnik Gasilske zveze Ljutomer.

antonM torek, 28. maj 2013 ob 22:52

Striček To ja Respekt

MILAN sreda, 29. maj 2013 ob 08:37

Pomežik Stanko čestitke dosti krot si bija med prvimi pr ogji.

Legionar sreda, 29. maj 2013 ob 12:51

Stričeki iskrene čestitke. To ja

pravični sreda, 29. maj 2013 ob 18:46

BRAVO STRIČEK ČESTITKE ! To ja To ja To ja Ploskač Ploskač Ploskač Aplavz Aplavz Aplavz




Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje