Jubileji kegljaškega športa ob Muri

Miro in Harry Steržaj, Marika Kardinar in Milan Kovačič še kegljajo

Filip Matko, sreda, 23. oktober 2013 ob 14:331
Legenda svetovnega kegljanja Miro Steržaj

Legenda svetovnega kegljanja Miro Steržaj

Dušan Pohovnikar, predsednik Kegljaškega kluba Radenska, s sedežem v Murski Soboti, je prepričan, da vsak v deželi na obeh bregovih reke Mure ve za pomurske svetovne, evropske in državne prvake: Mariko Kardinar, Mira Steržaja, Harryja Steržaja in Milana Kovačiča. Vsi štirje so še sedaj aktivni športniki, kegljači v KK Radenska.

In kot Dušan Pohovnikar med drugim pravi: »Kegljanje ima v Prekmurju in Prlekiji bogato tradicijo. Ni športne panoge v kateri bi predstavniki pokrajine ob Muri dosegli tako vidne rezultate, kot je to uspelo kegljačem: državni, evropski in svetovni prvaki !... V prizadevanju, da bi ta priljubljeni šport ohranili, smo se odločili, da tudi letos nadaljujemo z organizacijo turnirja "Tri srca". Za to imamo letos še poseben razlog, kajti obeležujemo: osemdesetletnico najboljšega slovenskega kegljača Mira Steržaja, petintridesetletnico odprtja kegljišča v Radencih ter štirideset let od prvega turnirja Radenske

Napovedani turnir bo izveden v dneh od 13. do 22. decembra letos na kegljišču v Radencih. Organizatorji pričakujejo okrog 300 tekmovalk in tekmovalcev iz Slovenije in tujine. Ob tem naj omenimo, da je Kegljaška zveza Slovenije po državi registrirala 40 kegljišč za uradna tekmovanja, med temi je v kategoriji kegljišč »classic« z licenco »1A« tudi kegljišče Vikend Radenci. Je pa to, avtomatizirano štiristezno kegljišče, še edino tovrstno kegljišče v deželi na obeh bregovih Mure oziroma v tem delu severovzhodne Slovenije. Poleg aktivnih športnikov KK Radenska ga koristijo številna društva invalidov in upokojencev.

Na napovedanem jubilejnem turnirju »Tri srca« v decembru bodo seveda sodelovali tudi domači tekmovalci in tekmovalke. Slednji tekmujejo v 1. B slovenski kegljaški ligi in moški so trenutno med desetimi ekipami s 6 osvojenimi točkami na šestem mestu, vodi pa ekipa KK Konjice 1 (9 točk) pred ekipo KK Siliko Kranj (9 točk) in ekipo KK Škofje Loke 1 (8 točk). Ženska ekipa KK Radenska pa je med desetimi ekipami v vodstvu na lestvici z 8 točkami pred ekipo KK Mas Tech Črnomelj (8 točk) ter ekipo KK Miklavž (8 točk) itd.

MILAN petek, 25. oktober 2013 ob 07:26

Ploskač čestitke vsem športnikom ki so ponesli slavo naše pokrajine. Miro pa j etako legenda ne samo po športni plati ampak je tudi velik po srcu. Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport